Vladimir Putin nu poate  fi lăsat să câștige războiul din Ucraina, iar Alianța este hotărâtă să stopeze intențiile liderul rus, a afirmat secretarul general al NATO Jens Stoltenberg, prezent în București, la evenimentul Aspen – GMF Bucharest Forum 2022. Este vorba de cel mai amplu eveniment public internațional cu tematică geopolitică și geoeconomică al momentului, găzduit de România, în zilele 29-30 noiembrie.

“NATO nu este parte în conflictul din Ucraina, dar oferim sprijin. Președintele Putin pierde războiul brutal și agresiv pe acre-l duce în acest moment, vedem valuri de rachete care lovesc infrastructura civilă a Ucrainei., Este însă o perioadă dificilă și in Europa, plătim prețuri tot mai mari pentru energie plătim un preț tot mai mare pentru acest conflict. Noi plătim în bani, dar Ucraina plătește în vieți omenești,” a afirmat șeful NATO.

PUTIN TREBUIE OPRIT, ALTFEL VOM PLĂȚI UN PREȚ MAI MARE

Dacă nu-l oprim pe Putin, vom plăti un preț mult ia mare pe o perioadă mai lungă de timp, De la Putin și lideri ca el trebuie să învățăm că vor face orice pentru a-și atinge scopului, de aceea nu putem ceda. Nu poate exista pace pe termen lung, dacă AUTOCRAȚIA pune stăpânire pe lumea noastră. La masa negocierilor se petrec lucruri legate direct de ceea ce se întâmplă pe câmpul de luptă, Trebuie să ne asigurăm că facem tot posibilul ca Ucraina să câștige acest conflict și nu vom da înapoi.

Agresiunea Rusiei ne-a făcut parteneriatul nord-atlantic și mai important, iar NATO va continua să ajute și alte stete din zonă, precum Georgia, Republica Moldova sau Bosnia Herțegovina. Dacă aceste statele sunt mai sigure, noi suntem mai siguri”, a mai precizat Jens Stoltenberg.

Aspen – GMF Bucharest Forum 2022 are loc în timpul Reuniunii Ministeriale NATO de la București și va reuni reprezentanți ai mediului de afaceri, oficiali și comunitatea strategică într-un format tripartit care va facilita analize și abordări sinergice. Astfel, evenimentul va reuni pe aceeși scenă, în București, speakeri și moderatori internaționali de nivel înalt, printre aceștia numărându-se Jens Stoltenberg, Secretar General NATO, Mircea Geoană, Secretar General Adjunct NATO, Maroš Šefčovič, Vicepreședinte pentru Relații Interinstituționale și prospectivă, Comisia Europeană.

Ediția din 2022 are loc în contextul multiplelor crize profunde din ultimii ani, printre care și războiul desfășurat pe teritoriul Ucrainei, care a avut un impact puternic asupra întregii lumi, atât din punct de vedere economic, cât și al securității. În timp ce aspectele legate de securitate rămân o prioritate în aceste vremuri de război, conversația și acțiunile de modelare a viitoarei stabilități, a păcii și a progresului în regiune și dincolo de ea nu sunt mai puțin importante.

Astfel, în cele două zile de eveniment, reprezentanți ai mediului de afaceri, oficiali și comunitatea strategică vor lua cuvântul, dezbătând subiecte de importanță strategică, precum noua arhitectură politică și economică europeană, perspective de pace în Ucraina și în regiune, reziliența socială ca primă linie de apărare, accelerarea inovării, securitatea energetică și tranziția ecologică, lanțurile de aprovizionare ale viitorului, și multe altele.

Sursa: Realitatea de Bucuresti

Articolul precedentNiculae Bădălău, greu de schimbat de la Curtea de Conturi, chiar dacă baronul PSD a ajuns în arest
Articolul următorBobby Păunescu, mutare la vârf: CONDIȚIA cu care este dispus să cedeze statului GRATIS terenurile care adăpostesc Studiourile Buftea