Polițistul Valer Kovacs, care i-a împrumutat Dianei Șoșoacă motocicleta și casca de polițist, a fost destituit.

”A adus jigniri unor categorii profesionale în ansamblul lor (magistrați etc.), a exprimat opinii contrare intereselor României sau preferințe politice, a încălcat obligația de a respecta confidențialitatea datelor dobândite în timpul serviciului, a difuzat materiale care au instigat la indisciplină, a fost lipsit de respect față de colegi sau alte persoane și nu a asigurat informarea corectă a cetățenilor”, afirmă MAI, transmite News.ro.

”Măsura disciplinară a fost luată conform prevederilor legale, după parcurgerea tuturor pașilor procedurali, la propunerea Consiliului de disciplină, constituit la nivelul instituției”, anunță MAI.

Anterior acestei măsuri, agentul de poliție a fost sancționat în repetate rânduri, fără a manifesta regret pentru faptele comise sau respect pentru statutul de polițist, subliniază MAI, iar acesta poate contesta actul administrativ, conform prevederilor legale.

La sfârșitul lunii mai, polițistul a fost cercetat disciplinar după ce i-a împrumutat Dianei Șoșoacă motocicleta de serviciu, dar și casca de polițist și a făcut o fotografie alături de aceasta. Poliția Română a anunțat atunci că a demarat verificări, după ce Diana Șoșoacă a postat pe rețelele de socializare un clip în care se urcă pe o motocicletă a Poliției, purtând o cască de polițist.

De asemenea, senatoarea s-a fotografiat și cu agentul de poliție, îmbrăcat în uniformă, verificările vizând posibila încălcare a Statutului Polițistului. La acel moment, Kovacs a cerut prietenilor săi să îl susțină și să trimită mesaje pe adresele de e-mail ale Ministerului de Interne și Guvernului României.

Sursa: Realitatea de Arges

Articolul precedentNOUA MĂSURĂ LEGALĂ CARE SCHIMBĂ MODUL ÎN CARE FISCUl PUNE POPRIRE PE SALARII ȘI PENSII
Articolul următorPREȚUL URIAȘ AL ROCHIEI PURTATE DE CARMEN IOHANNIS LA UN EVENIMENT, ÎN SIBIU