„De fapt nu țara, ci paradigma lumii occidentale. Iar cum conducătorii României lasă impresia că luptă din răsputeri pentru ca noi să ne păstrăm statutul și renumele de colonie ascultătoare, fiți siguri că această paradigmă este și va fi aplicată la noi în țară cu asupra de măsură”, scrie jurnalistul Andrei Gușă.

Să luăm de pildă ca studiu de caz domeniul mass-mediei. A patra putere în stat, așa cum o definește succint Cozmin Gușă. Și să comparăm calitățile indispensabile unui jurnalist de succes acum 25 de ani, versus cele de astăzi. Am aflat de la colegii mei că un jurnalist trebuia în mod obligatoriu să fie cult. Să își folosească imaginația. Să fie în căutarea adevărului. Să aibă curajul de a pune la îndoială status-quo-ul. Iar aceste calități erau necesare, dar nu și suficiente – competiția era acerbă.

Materialul complet AICI

Articolul precedentGuvernul renunță la subvenția de 0,5 lei pe litru pentru carburanți, de la 1 ianuarie
Articolul următorScandalul de la B1 TV, departe de a se fi încheiat. Rezervistul Oancea contraatacă. Bobby Păunescu, replică acidă: Am fost un manager slab când l-am adus pe Oancea în șlapi, cu punga de 1 leu în mână, la conducere