A.P.P. atenționează public Guvernul Ciucă, că în problema majorării salariilor și pensiilor, despre care se preface că este interesat, trebuie să înceteze cu minciunile lansate în mass-media, prin diverși comunicatori guvernamentali oficiali, spune, într-un comunicat de presa, secretarul general al partidului, Codrin Ștefănescu.

În acest moment, milioane de români sunt mințiți cu nerușinare că vor beneficia de venituri mărite. Aceleași minciuni și promisiuni pentru un trai mai bun, au fost promovate în spațiul public și prin Ordonanța 16/2022, care însă a transformat contractele de muncă de tip ”part time”, în contracte cu normă întreagă, și care a trimis în șomaj peste 130.000 de români.

A.P.P. amintește Guvernului următoarele:

– Ați anunțat că veți crește pensiile cu 40%, fără a lua în calcul și majorarea care trebuia să intre în vigoare de la 1 septembrie 2022. Ați mințit! Nu ați făcut, nici una nici alta!

– Ați anunțat că veți ține în frâu inflația la 8%, dar aceasta, conform declarațiilor făcute de B.N.R., se apropie de 20%, chiar în această iarnă. Ați mințit! Știați și ați mințit!

– Ați anunțat public că majorarea pensiilor și salariilor calculată de voi, este suficientă pentru un trai decent, dar ați omis să spuneți adevărul românilor, și anume că ea nu cuprinde nici 25% din rata inflației. Ați mințit prin omisiune!

– Ați anunțat că aceste majorări sunt o favoare făcută românilor, de către guvernul vostru. Vă aducem aminte că există o lege în care sunt prevăzute aceste majorări, deci nu faceți nicio favoare nimănui. Pur și simplu sunteți obligați s-o faceți!

– Creșterea salariului minim, înseamnă în mod automat și creșterea salariilor de la stat, chiar dacă v-ați obișnuit să acționați în mod discreționar, iar voi, Guvernul României, ați angajat în ultimul an, aproape 31.000 de noi funcționari publici. Cifră record! Fără să explicați de ce și cât ne costă acest lucru! În același timp, intreprinderile private românești au avut și au probleme din ce în ce mai mari cu plata facturilor, a combustibililor, a energiei și au fost, sau vor fi nevoite să-și reducă organigramele și să-și dea afară angajații.

În concluzie, ipocrizia Guvernului nu va rămâne nesancționată!

A.P.P. vă cere public să aplicați de urgență legile existente, și acolo unde este cazul să modificați imediat normele aberante (despre care discutați în secret și fără dezbatere public), și să încetați de urgență bătaia de joc la adresa românilor!

În caz contrar, A.P.P. declară public acum, că va fi parte alături de sindicate, patronate și asociațiile de pensionari, în toate acțiunile și plângerile penale adresate instanțelor de judecată pentru soluționarea acestor probleme și tragerea voastră la răspundere.

Sursa: Realitatea Din APP

Articolul precedentStatul nu mai dă bani pentru benzină. Când explodează prețurile la combustibil
Articolul următorFuneraliile Reginei Angliei: ZIUA care rămâne în istorie