Secretarul de stat Bogdan Despescu a declarat, duminică dimineață, că a solicitat o analiză privind activitatea companiei din Crevedia, la locația căreia au avut loc exploziile soldate cu un mort și zeci de răniți. 

„Din punct de vedere al structurilor MAI am cerut o analiză privind modul cum s-a desfășurat activitatea acelei companii. Primele date au fost puse la dispoziția procurorului și fac parte din cadrul probatoriului”, a declarat chestorul general de poliție Bogdan Despescu, potrivit stirilor Uniunii Militarilor si Politistilor “Mihai Viteazul”.

Oficialul MAI a mai spus că există un dosar pe rol și a precizat că „Celula de criză este activă, vom continua cu toate activitățile din această perspectivă. Va fi activă până când se va rezolva situația”.

O explozie a avut loc, sâmbătă, la o stație GPL din Crevedia, pe DN1A. Aceasta a fost urmată de o explozie mult mai puternică, chiar în timpul intervenției pompierilor. Cel puțin o persoană a murit și alte 54 sunt spitalizate, dintre care 10 intubate. Dintre răniți, 43 sunt pompieri, polițiști și jandarmi, unii în stare gravă.

România a activat Mecanismul European de protecție civilă pentru transferul victimelor.

Articolul precedentPercheziții acasă la patronii GPL de la Crevedia! Procurorii ridică acte de la Primăria Crevedia și de la sediul stației de gaz
Articolul următorPrimarul din Crevedia, reacție halucinantă după catastrofa de la stația GPL: “Ce treaba au autoritățile dacă am văzut că poarta e închisă?”