Codrin Ștefănescu, secretar general al Alianței Pentru Patrie, cere, pentru a doua oară, Guvernului, abrogarea Ordonanței ce a modificat Codul Fiscal și a impus supraimpozitarea locuințelor și supraimpozitarea contractelor de part-time. Acesta anunță că vor fi depuse plângeri penale pe numele membrilor guvernului care au semnat OUG, incusiv premierul Nicolae Ciucă.

„Luni 19 septembrie a.c., A.P.P. a solicitat Guvernului României, prin Adresa oficială nr. 25482/19.09 2022, înregistrată la ora 15.20, să renunțe definitiv și în totalitate la Ordonanța 16/15 iulie 2022, emisă pentru modificarea şi completarea Legii nr. 227/2015, a Codului fiscal. Adică Ordonanța care prevede și articolele privind supraimpozitarea și suprataxarea locuințele românilor, precum și cel legat de munca în regim part-time.

Ce s-a întâmplat după acest demers?!

 
1).​Aflând din presă despre solicitarea A.P.P. adresată Guvernului, și sesizarea depusă la Avocatul Poporului, aleșii locali ai P.S.D. și P.N.L. și-au informat liderii coaliției, că poziția A.P.P. este împărtășită și de marea majoritate a românilor, și că menținerea Ordonanței 16/2022 (în mod special a articolelor care se referă la supraimpozitarea locuințelor), le va crea mari probleme la alegerile locale. Și asta pentru că românii sunt deja cu nervii întinși la maximum, și din cauza celorlalte supradijmuiri la care sunt supuși: energie electrică, gaze, combustibili, hrană etc.
 
2).​În urma acestor presiuni exercitate din partea propriilor primari, reprezentanții de la vârful coaliției P.S.D.- P.N.L. s-au întrunit urgent, și au decis în urma discuțiilor aprinse, ca Guvernul să fie mandatat cu amânarea doar a articolului care prevede supraimpozitarea locuințelor, iar acest articol amânat să intre în vigoare după alegerile din 2024. Ceea ce este de-a dreptul odios”, a transmis Codrin Ștefănescu, secretar general APP.
 
„A.P.P. nu acceptă ”soluția” propusă Guvernului de către coaliția de guvernare, nu acceptă aceste jumătăți de măsură care au doar rațiuni electorale! Și care nu rezolvă deloc problema privind supraimpozitarea românilor.
 
​A.P.P. nu acceptă sub nicio formă suprataxarea și supraimpozitarea românilor, atât persoane fizice, cât și juridice – antreprenori români, și insistă ferm ca Guvernul să renunțe public și definitiv la aplicarea în totalitate a acestei Ordonanțe, așa cum am cerut prin Adresa oficială de mai sus!
 
​În acest sens, atenționăm public Guvernul, încă o dată, că în afara sesizărilor pe care A.P.P. le-a făcut la Avocatul Poporului, C.C.R., și a proiectului de lege depus în Parlament, care prevede abrogarea în totalitate a Ordonanței, vom depune și Plângeri penale împotriva semnatarilor acestei legi, total antiromânești”, se mai arată în comunicatul de presă transmis de APP, semnat de secretarul general Codrin Ștefănescu.
 
Alianța Pentru Patrie a solicitat luni, 19 septembrie, Guvernului, printr-o adresă oficială, să renunțe definitiv la Ordonanța 16 din 15 iulie 2022. Prevederile OUG 16/2022 au intrat în vigoare de la 1 august.
 
Articolul precedentAleșii Capitalei, la raport. Ce soluții propun oficialii pentru problemele din cel mai mare oraș al României
Articolul următorCodrin Ștefănescu: Partidele din Coaliție spun că n-au bani pentru pensii și salarii, dar au pentru armata de trepăduși politici