Liderul formațiunii politice Alianța Pentru Patrie (APP) spune că miniștrii precum Sorin Grindeanu sau Virgil Popescu sunt susținuți în guvern de anumite grupuri de interese. Codrin Ștefănescu spune că nici Marcel Ciolacu nu a răspuns întrebărilor legate despre activitatea lui Sorin Grindeanu la Ministerul Transporturilor.

„L-am întebat pe Ciolacu despre situația anchetelor desfășurate de Ministerul Transporturilor, la oridinul lui Grindeanu, legate de scandalul căderii podurilor, pentru că sunt în subordinea lui. Au trecut 6 luni, încă nu știm ce e cu anchetele acestea. I-am cerut, de asemenea, lui Ciolacu, să răspundă la scandalul locomotivelor CFR. Nu am primit nici la asta răspunsuri despre licitații. Am făcut o scrisoare publică și nu mi-a răspuns Cioalcu, ci niște prieteni ai lui din PSD”, a declarat Codrin Ștefănescu la emisiunea „Culisele Statului Paralel”. 

Scrisoarea APP pentru PSD

Alianța Pentru Patrie îi cere lui Marcel Ciolacu, președintele PSD să răspundă public în numele partidului pe care îl conduce, la următoarele două teme de maximă importanță:

1) Cât mai este ținut în spate, de Ciolacu și de PSD numitul Sorin Mihai Grindeanu, ministrul Transporturilor?

2) Cât îi mai permiteți lui Sorin Mihai Grindeanu să facă praf și pulbere toată activitatea din zona ministerială pe care o păstorește?

”Pentru că Sorin Mihai Grindeanu nu răspunde la întrebările pe care mass-media i le pune în mod constant, vă cerem să spuneți în mod clar românilor, cu nume și prenume, cine este persoana de sus care vi l-a impus, vi-l impune, și în fața căreia sunteți obligați să-l susțineți? Îți cerem ție, domnule Marcel Ciolacu, să răspunzi și să aduci clarificări asupra următoarelor aspecte:

– În scandalul Sorin Grindeanu – compania Blue Air, scandal pe a cărei temă s-a constituit și o Comisie Parlamentară, care este poziția oficială a

PSD, vis a vis de această anchetă? Asta dacă P.S.D. ține cont și de zecile de mii de români, care au fost înșelați și batjocoriți cu acordul ministrului Transporturilor?

– În scandalul Sorin Grindeanu – compania Metrorex (Metroul bucureștean), care este situația reală, mai ales că Ministrul Transporturilor a anunțat că vrea să ”doneze” metroul către Primăria Municipiului București, primărie condusă de un primar contestat de toată Capitala? Zilnic, sute de mii de bucureșteni, care contribuie inclusiv la PIB – ul României, sunt umiliți în urma situației create chiar de către ministrul tău al transporturilor.

– Care este situația ”anchetelor” desfășurate în cadrul Ministerului Transporturilor, care țin de scandalurile vis a vis de prăbușirea podurilor? Asta în condițiile în care ministerul condus de Sorin Grindeanu și toate direcțiile subordinate acestuia, au dat aprobări peste aprobări, pentru fiecare lansare și tăiere de panglică.

Întrebările mass-media vis a vis de aceste aspecte au rămas fără răspuns, iar Sorin Grindeanu, nu a explicat nici până astăzi dacă vreunul dintre subordonații săi au fost trași la răspundere penală sau materială.

– Vrem urgent răspuns și în cazul scandalului locomotivelor achiziționate din Germania, care sunt experimentate în România, despre care au scris ziariștii, și au prezentat pe larg toate televiziunile! Vrem să știm de la PSD, Sorin Grindeanu, dacă suma reală este de 575 sau 738 de milioane de euro, informație pe care nici Guvernul României n-a putut s-o furnizeze presei.

– Dacă s-a dispus, și în caz afirmativ care sunt răspunsurile anchetei la nivel de partid și la nivel guvernamental, asupra acuzelor aduse din interiorul P.S.D., în privința angajărilor rudelor, cunoștințelor și pilelor lui Sorin Grindeanu, chiar în ministerul pe care-l conduce? Unul dintre cei care ridică această chestiune în spațiul public, este chiar deputatul Alfred Simonis, liderul grupului parlamentar PSD din Camera Deputaților și coleg cu Sorin Grindeanu la PSD Timiș.

Dacă tot vreți să-l schimbați pe Vasile Dâncu, punem întrebarea dacă ați luat în calcul și schimbarea sau demiterea lui Sorin Grindeanu.

Alianța Pentru Patrie vă solicită domnule Marcel Ciolacu, ca în mod public și urgent, să răspundeți în numele lui Sorin Grindeanu și al PSD, la toate întrebările de mai sus!” a spus Codrin Ștefănescu, secretar general APP.

Sursa: Realitatea Din APP

Articolul precedentCodrin Ștefănescu: „Toți cei care au stat la spriț cu statul paralel ajung să fie vânați”
Articolul următorStrigătul disperat al unui pensionar din Bacău aflat în scaun cu rotile: N-am cum să mă descurc. Să mărească pensia!