Fostul judecător Mariana Vârgă devine, începând de astăzi, membru al Alianței Pentru Patrie. În calitatea de vicepreședinte al APP, doamna judecător va coordona Departamentul juridic, de disciplină și imunități al Alianței Pentru Patrie.

“Mariana Vârgă a fost președintele Tribunalului Argeș, fost membru marcant în conducerea Asociației Magistraților din România și, în această calitate, participant important la dezbaterile Comisiei de la Veneția în România care au vizat reforma justiției. Nu în ultimul rând, doamna judecător a fost desemnată candidat pentru Consiliul Superior al Magistraturii în 2018.

Fostul judecător Vârgă este un magistrat renumit care s-a opus, în mod public, prin nenumărate declarații de presă, intervenții și interpelări adresate CSM, Ministerului Justiției ș.a., protocoalelor secrete, abuzurilor din justiție, implicării serviciilor în actul de justiție (în special cooptării de persoane care au depus mărturii false), interpretărilor eronate ale legilor și subminării deciziilor Curții Constituționale în aplicarea legislației drepturilor omului și libertăților cetățenești.

Mariana Vârgă este un simbol atât pentru specialiștii lumii juridice cât și pentru cetățeanul de rând care a privit, în ultimii ani, cu maximă speranță și încredere în astfel de oameni, în momentele în care sistemul devenea tot mai putred și mai abuziv.

Fostul judecător Vârgă va conduce și Comisia națională a juriștilor APP care pregătește un pachet de legi și câteva sute de amendamente privind modificări ale unor legi care sunt interpretate discreționar, discriminatoriu și neconstituțional.

Cooptarea doamnei judecător în Alianța Pentru Patrie reprezintă o speranță pentru toți patrioții din sistemul judiciar și pentru sutele de mii de români și familiile acestora care au fost victimele unor vânători, hărțuiri și abuzuri unice în democrațiile lumii”, se precizează în comunicatul APP.

Sursa: Realitatea Din APP

Articolul precedentSMURD, între Interne și Sănătate. Raed Arafat îl avertizează pe Alexandru Rafila că împărțirea serviciilor de urgență va slăbi sistemul
Articolul următorEmmanuel Macron şi Marine Le Pen s-au clasat pe primele două locuri ale primului tur al prezidenţialelor în Franța