Fostul președinte al României a vorbit, în exclusivitate la Realitatea Plus, despre problemele de sănătate pe care le are, la venerabila vârstă de 93 de ani, despre războiul sângeros de la granița României, dar și despre situația critică în care se află românii din cauza scumpirilor fără precedent.

„93 de ani, da. O nouă tinerețe.” a glumit Iliescu în deschiderea interviului.

Fostul președinte a vorbit despre starea sa de sănătate: „Sunt destul de bine. Umblăm cu sprijin, nu prea ieșim pe afară. Avem un cadru cu care ne deplasăm. Sigur, nu mai avem 23 de ani, ci 93, e o diferență,” a spus Iliescu.

În ceea ce privește activitățile zilnice, Ion Iliescu a spus că preferă să citească și să mai poarte conversații cu un cerc restrâns de prieteni:

„Nu prea am timp să mă plimb și să ies în oraș. Citesc. Mai am niște prieteni apropiați cu care mai comunicăm,” a spus Iliescu.

Războiul din Ucraina și criza facturilor, comentate de Ion Iliescu

Fostul președinte a răspuns întrebărilor jurnalistului Realitatea Plus pe teme de politică actuală: Războiul din Ucraina, pandemia, tensiunile din Moldova.

„Da, nu sunt străin de ce se întâmplă. Astea sunt vremurile. Trebuie să le parcurgem, să le trăim, să ne adaptăm cum trebuie la ele. Important este să nu cedăm în fața lor,” a răspuns Iliescu.

În ceea ce privește războiul din Ucraina, fostul președinte al României și-a exprimat speranța ca țara noastră să nu fie afectată într-o foarte mare măsură de conflictul armat de peste hotare.

„Eu sper ca lucrurile să ne ocolească pe noi. Trebuie înțeles și regimul din partea conducerii politice. Să nu le dăm prilejuri,” a spus Ion Iliescu.

Ion Iliescu a comentat și pe tema facturilor uriașe cu care se confruntă populația și pe felul în care autoritățile gestionează această situație:

„Trebuie analizată situația așa cum este și gândite măsurile care convin cel mai bine populației. Trebuie să fie preocuparea oricărei conduceri de stat.”

Lecția de viață de la cel mai longeviv politician

În încheierea interviului, fostul președinte a trimis românilor urări de sănătate și a subliniat că problemele în viață vin și trec, fiecare perioadă este marcată de o serie de evenimente, însă factorul cel mai important pentru a trece peste toate acestea este forța morală:

„Eu doresc tuturor sănătate înainte de toate și forță să treacă prin toate greutățile. Fiecare perioadă are problemele ei, și mai bune, și mai rele, și greutăți. Însă forța morală este importantă ca să depășești toate aceste lucruri.”

Sursa: Realitatea de Bucuresti

Articolul precedentFostul vaslas al lui Dragnea, Sorin Grindeanu, sfidare maximă: Eu nu mă dau cu barca pe Bîstroe
Articolul următorConsilierul-robot ION a “învățat” să fure – Ce a luat chiar de la primăria din Ciugud: “Îți recomandăm să înveți bine legislația românească”