Klaus Iohannis are prima ieșire publică după tragedia din Crevedia care a îngrozit toată țara, dar și după cea din stațiunea 2 Mai în care au murit doi tineri. 

Declarațiile președintelui la Spitalul Floreasca

„ – Am vizitat pompierii răniți care sunt aici la Floreasca. Am întâlnit două categorii de persoane pe care le admir și le stimez. Pompierii care au fost la intervenție, profesioniști și dăruiți și care, din păcate au fost răniți în intervenție, iar pe de altă parte corpul medical care s-au mobilizat extrem de repede. Aceste intervenții foarte rapide au salvat vieți și destine. Și unii și alții au toată admirația mea.

 – Pe pacienți i-am întrebat și despre intervenție, am avut un dialog cu ei, le-am dorit însănătoșire grabnică. Este foarte important ca persoanele care au suferit să primească tot ce se poate face, ca cei care sunt răniți să poată să revină cât mai repede la munca lor, E momentul să ne gândim și la familiile victimelor și să fim alături de ei, iar fiecare în zona lui încearcă să vină cu un ajutor pentru ei.

 – Aceste lucruri trebuie să se întâmple acum, dar trebuie să vedem mai departe. Am avut în ultimele săptămâni tragedie după tragedie, de la 2 Mai, de la Botoșani, de la Crevedia, de la Alba. Toate pot fi clasificate ca accidente, dar cred că autoritățile trebuie să meargă mai mult în profunzime. Întrebarea pe care ne-o punem toți este de ce s-a ajuns până aici.

 – De ce nu s-a prevenit așa ceva?

Autoritățile trebuie să caute explicații și soluții pentru a preveni astfel de evenimente tragice. Trebuie să vedem, a fost neglijență sau pur și simplu ignoranță, ori nu au fost procedurile bune, ori cineva a încălcat legea? Toate aceste lucruri trebuie să fie clarificate și explicate, iar sistemele îmbunățite.

 – Nu accept explicații de genul pe noi nu ne-a sesizat nimeni. E greu de acceptat în cazul Crevedia.

 – Nu vreau să acuz pe nimeni, dar aștept ca instituțiile abilitate să intervină, vinovații să primească pedepse exemplare, iar acolo unde se calcă în picioare autorități pe competențe, e nevoie de clarificare ca să prevenim astfel de evenimente. E inacceptabil să dăm din umeri și să mergem mai departe. O astfel de serie de evenimente nu poate să rămână fără urmări și să vedem ce putem îmbunătăți. Să nu uităm de eroii pozitivi, pompierii și cadrele medicale, care și-au făcut treaba. Ei trebuie felicitați.

 – Legat de cine e vinovatul moral, președintele a spus că se fac verificări, așteptăm rezultate. Nu accept să se spună la sfârșit, asta e, au fost accidente. Nicio analiză politică nu trebuie evitată.

Știrea inițială. Președintele Klaus Iohannis a făcut o vizită la spitalul Floreasca, unde sunt internate mai multe victime ale exploziei de la Crevedia.

“E inacceptabil să dăm din umeri și să mergem mai departe. Nu acuz pe nimeni ACUM, dar aștept explicații”, a spus Iohannis.

La spitalul Floreasca sunt internați doi pacienți stare critică, intubați și ventilați mecanic, și 16 pacienți în stare medie sau ușoară, a anunțat, luni, Ministerul Sănătății.

Șeful IGSU, Raed Arafat, susține că cea de-a doua explozie putea omorî mai mulți oameni, inclusiv pompierii care și-au riscat viețile în lupta cu flăcările.

Deși era la câteva sute de metri distanță, șeful DSU susține că mingea de foc s-a simțit ca un fier de călcat încins pe spate. La momentul când a sosit acesta, oamenii încă alergau disperați către casele lor.

Este în continuare pericol de explozie la Crevedia, la trei zile de la tragedia cu doi morți și peste 50 de răniți. Pompierii intervin și la această oră pentru răcirea cisternelor pline cu gaz pe care mai apoi trebuie să le golească. Între timp, au fost deschise mai multe anchete, iar cazul a fost preluat și de DNA, iar în toată tara au început controalele la stațiile de alimentare. 

Firma impicată în explozia de la Crevedia în urma căreia două persoane au decedat, iar alte 56 sunt grav rănite, are un istoric pătat! În anul 2017, un alt camion al firmei a fost la un pas să provoace o catastrofă într-o comună. La acel moment, 500 de persoane au fost evacuate de teama unui posibil dezastru.

Articolul precedentClotilde Armand, audiată de procurori: “Am calitatea de suspect”
Articolul următorSondajul INSOMAR care dă coșmaruri coaliției: schimbare radicală în preferințele românilor – toate calculele politice sunt date peste cap!