PNL a decis depunerea mandatului primit de Nicolae Ciucă. 

 

„Având în vedere deciziile celor două partide – PSD și USR, BEx i-a propus lui Nicolae Ciucă să depună mandatul. A fost o decizie a BEx. Vom propune BPN de a flexibiliza mandatul și de a începe negocieri pentru formarea unei majorități. Mâine seară vom stabili detalii, echipe de negociere”, a declarat Florin Cîțu, luni seara.

Nicolae Ciucă: „Am să depun mandatul”

„Așa cum am afirmat încă de săptămâna trecută tercute am sperat ca prin demersurile pe care le-am întreprins să reușesc să cristalizez o soluție pentru un guvern minoritar, cele două partide politice au anunțat că nu vor vota un guvern minoritar, BEx a decis retragerea mandatului. Am să depun mandatul, nu am să-l retrag. Fac un apel la partide să se găsească o formulă de consolidare.

Am convingerea că toate activitățile din partide trebuie să fie pe dialog. Este o decizie pe care nu o ia PNL, președintele va decide pe cine va propune”, a spus Nicolae Ciucă imediat după sedința PNL.

Liberalii s-au reunit, luni seara, înainte de audierile care ar fi trebuit să aibă loc, marți, la Parlament.

Depunerea mandatului va avea loc marți, la prima oră.

Convocarea ședinței vine după ce mai mulți liberali au cerut ca premierul desemnat să renunțe la mandat.

PNL Satu Mare a dat startul și a propus ca Nicolae Ciucă să-și depună mandatul pentru a înlesni reluarea negocierilor de către PNL pentru formarea unui nou guvern cu același premier desemnat sau cu un altul susținut de majoritatea conducerii partidului.

Și Ștefan Ilie, președintele PNL Tulcea, alături de primarul municipiului Tulcea, cer conducerii partidului să facă rapid o coaliție de guvernare cu USR, avertizând că altfel partidul va avea soarta PNȚCD, partid care a dispărut din Parlament. El cere conducerii PNL ”să își recunoască greșelile”.

Articolul precedentFosta atletă Monica Iagăr a devenit membră a Alianței Pentru Patrie, noul partid politic girat de Liviu Dragnea
Articolul următorLiviu Dragnea: ”Țara zace în deznădejde și sărăcie, în boală, în disperare. Ne mor părinții și copiii din cauza incompetenței criminale a celor ce ne conduc”