E scandal uriaș în coaliție, în contextul în care liberalii anunță pe surse ca nu îl vor pe Marcel Ciolacu premier curând, social democrații ies la atac. Secretarul general al PSD, Paul Stănescu, a avut un mesaj inclusiv pentru presedintele Klaus Iohannis, despre care spune că nu crede ca va întra într-un joc iresponsabil. După toate atacurile, Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă s-au văzut la ceas de seară, la Palatul Victoria.

Paul Stănescu, secretarul general al PSD, a transmis marţi că PSD nu are nicio emoţie cu privire la rotaţia guvernamentală şi la desemnarea lui Marcel Ciolacu ca premier, el arătând că cine va băga beţe în roate va răspunde în mod cert atât politic, cât şi electoral şi că este convins că Partidul Naţional Liberal este conştient de beneficiile politice ale parteneriatului cu Partidul Social Democrat.

”Ultima obsesie născută în spaţiul public – dacă se va face sau nu rotaţia – riscă să alimenteze o falsă percepţie a unei viitoare crize politice. Iar românii şi mediul de afaceri nu au nevoie de o grijă în plus. Eu sper că astăzi nu există oameni politici care doresc ca România să se întoarcă la harababura de dinainte de intrarea PSD la guvernare. E păcat să intoxicăm cetăţenii cu discuţii fără substanţă, în condiţiile în care există un protocol clar asumat”, afirmă secretarul general al PSD. 

Paul Stănescu continuă: ”Nu avem nicio emoţie cu privire la rotaţia guvernamentală şi la desemnarea lui Marcel Ciolacu ca premier”.

”Acest protocol şi respectarea lui au asigurat o guvernare bună, până acum, protecţie pentru persoanele vulnerabile şi stabilitate economică pentru mediul de afaceri. Eu cred că preşedintele Klaus Iohannis nu va intra într-un joc iresponsabil, în acest context regional şi internaţional instabil. România este văzută acum ca un pilon de stabilitate regională, când toţi vecinii noştri au probleme mari: în Ucraina este război, în Republica Moldova premierul şi-a dat demisia, Bulgaria nu are guvern de câteva luni deja, Serbia este pe punctul de a intra într-un nou conflict în Kosovo, iar Ungaria face un joc dublu în cadrul UE. Un blocaj politic la Bucureşti ar însemna scufundarea întregii regiuni în haos, numai bun pentru forţele antidemocratice care stau la pândă”, scrie Stănescu. 

Articolul precedentClubul de Presă se dezvoltă în ritm accelerat: casele de presă și ziariștii, invitați să se alăture
Articolul următorRomânii nu scapă de valul de scumpiri! Prețul pâinii a crescut cu 29% față de aceeași perioadă a anului trecut