Liderul formațiunii politice Alianța pentru Patrie (APP) susține că, până acum, 140.000 de tinere familii au trimis cereri către stat că nu mai au cu ce plăti ratele la credite și nici nu mai au bani de strictul necesar. „Și, cu toate acestea, nimeni nu va rezolva nimic”, conchide Codrin Ștefănescu.

„Am publicat niste grafice legate de prețuri. Dacă plăteai rată la credit până în 900 de lei, acum ai rată dublă, ba chiar uneori cu 120% mai mare. De asemenea românii platesc facturi de 4 ori mai mari, pnetur mâncare dau cu până la de 3,5 mai mult, de 3,8 ori mai mult pentru medicamente și de 2,5 ori pentru rechizite. Multe familii tinere nu mai au bani, pentru că sunt obligate să plătească rate mai mari și mai mulți bani pentru căldură. Sunt familii tinere care acuză că nu mai au cum să achite toate dările. Mi-e greu să cred că șeful Consiliului Concurenței,  Bogdan Chirițoiu, care nu poate fi dat afară pe viață, va face controale reale la băncile suspecte că s-au înțeles pentru valorile ROBOR. Chiar mi-e greu să cred, cum nu am încredere că se va face dreptate românilor. Sunt pest 120.000 de cereri din partea tinerilor care și-au luat casă cu credit și spun că nu mai au cu ce să plătească.

Unii cer ajutor de la stat. 140.000 de familii tinere trimit cereri către stat. Creșterea costurilor la credite nu are legătură cu inflația. Am cerut noi lămuriri de la Mugur Isărescu, dar miniștrii din guvern nu prea au treabă, nu mai spun de ministrul de Finanțe”, a declara Codrin Ștefănescu în emisiunea „România Suverană”.

Sursa: Realitatea Din APP

Articolul precedentMaia Sandu, vizită la București. Întrevederi cu președintele Klaus Iohannis și cu premierul Nicolae Ciucă
Articolul următorCaracatița din construcții – acuzații de CARTEL. Ministrul Grindeanu, fără replică – Ediție bombă Culisele statului paralel, ora 18