Preşedintele Autorităţii palestiniene, Mahmoud Abbas, a declarat sâmbătă că palestinienii nu vor pleca, ci vor rămâne pe pământul lor, în discursul său de deschidere a Summitului pentru Pace din capitala Egiptului, Cairo, transmit Reuters şi EFE.

“Nu vom pleca niciodată, nu vom părăsi niciodată pământurile noastre (…) Şi vom rezista până la capăt”, a transmis Abbas în discursul său.

Abbas a insistat că Autoritatea Naţională Palestiniană pe care o prezidează este “singura entitate” care îi reprezintă pe palestinieni şi că singura soluţie pentru regiune este crearea a două state în vechea Palestină, cu Ierusalimul de Est drept capitală a statului palestinian.

Preşedintele Abbas a deplâns “uciderea civililor de ambele părţi” şi a cerut “eliberarea ostaticilor de ambele părţi”.

El şi-a reiterat apelul pentru deschiderea coridoarelor umanitare şi intrarea ajutoarelor în Fâşia Gaza, dar “desigur, Israelul nu a permis acest lucru”.

Summitul este organizat de Egipt în contextul în care Israelul se pregăteşte pentru un asalt terestru în Gaza după atacul surpriză lansat la 7 octombrie de gruparea islamistă palestiniană Hamas asupra sudului Israelului, în care au fost ucişi peste 1.400 de oameni.

De atunci, peste 4.100 de palestinieni au murit în contraofensiva lansată de Israel, potrivit Ministerului Sănătăţii din Gaza, pe fondul unei crize umanitare în creştere. 

Sursa: Newsinn

Articolul precedentRomânia, locul 2 în clasamentul scumpirilor. Alimentele de bază, cea mai mare povară
Articolul următorRomânii ar putea plăti o nouă taxă la spitalele de stat. Explicaţiile ministrului Sănătăţii