Ambasada SUA transmite că decizia preşedintelui Klaus Iohannis de a-şi retrage candidatura pentru funcţia de secretar general al NATO este un exemplu al angajamentului său de a asigura unitatea şi consensul în cadrul Alianţei Nord-Atlantice.

„Decizia preşedintelui României Klaus Iohannis de a-şi retrage candidatura pentru funcţia de secretar general al NATO este un exemplu al angajamentului său de a asigura unitatea şi consensul în cadrul Alianţei. Suntem recunoscători pentru contribuţiile României la Alianţă şi pentru eforturile preşedintelui Iohannis de a aduce în dezbatere problemele critice de pe Flancul de Est al Alianţei, inclusiv regiunea Mării Negre”, se arată într-un răspuns al Ambasadei SUA transmis, vineri, Agerpres.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunțat, joi, la Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) că i-a anunţat pe aliaţii din cadrul NATO, la sfârşitul săptămânii trecute, asupra retragerii candidaturii sale pentru funcţia de secretar general al organizaţiei.

„Preşedintele Klaus Iohannis a solicitat membrilor Consiliului să se pronunţe cu privire la candidatura lui Mark Rutte pentru funcţia de secretar general al NATO, aceştia declarându-se în favoarea susţinerii de către România a candidaturii premierului olandez”, potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale, conform Digi24.

Mark Rutte va fi următorul secretar general al NATO, după ce toți cei 32 de membri ai alianței au convenit că prim-ministrul olandez îi va succeda lui Jens Stoltenberg. Ungaria și Slovacia au anunțat marți că nu se mai opun numirii lui Mark Rutte la șefia NATO. România și-a confirmat sprijinul pentru Rutte joi, când Klaus Iohannis și-a retras candidatura pentru funcția de conducere.

Sursa: Newsinn

Articolul precedentSurse: Liderii Coaliției ar fi bătut palma ca alegerile prezidențiale să aibă loc în septembrie
Articolul următorBALOTAJ – Localitățile unde se reia votarea. Decizie AEP