O mină marină plutește în derivă în Marea Neagră aproape de Capul Midia, potrivit mai multor semnale transmise de nave din zonă.

Astfel, nava de luptă „Viceamiral Constantin Bălescu”, având la bord o grupă de scafandri deminori (EOD – Explosive Ordnance Disposal), execută o misiune de cercetare și intervenție într-un raion maritim situat la o distanță de aproximativ 39 mile marine (70-72 km), în largul Mării Negre, travers de Capu Midia, transmite Ministerul Apărării Naționale (MApN).

Mina a fost observată, luni dimineață, de pescadorul românesc „Olimpus 1”, al cărei comandant a informat autoritățile române, pe canalele oficiale, în jurul orei 08.10, potrivit sursei citate.

„După primirea sesizării, șeful Statului Major al Forțelor Navale a ordonat executarea unei misiuni de cercetare și intervenție în raionul maritim în care a fost sesizată mina.

Nava militară a ieșit, la ora 08.20, din portul militar Constanța și, după ce va ajunge în raion, va acționa pentru neutralizarea acesteia”, se mai arată în comunicat.

Sursa: Mediafax

Articolul precedentJoe Biden, discurs istoric la Varșovia. Mesaj direct către RUȘI: “Locul vostru e în sec. XXI. Putin v-a întors în secolul XIX”
Articolul următorDeputatul Francisc Tobă s-a alăturat Alianței pentru Patrie. Va coordona la nivel național departamentul de apărare, ordine publică și siguranță națională