Scriitorul Mircea Dinescu a reacționat, vineri, la Realitatea PLUS, după ce titlul de revoluționar al lui Ion Iliescu a fost retras. În urma acestei decizii, fostul președinte al României pierde mai multe drepturi.

„Toată această poveste cu revoluționarii eu am criticat-o, pentru că modelul acestei instituții de revoluționari se află de pe vremea ilegalismului, când știm bine că pe vremea comunismului erau așa-numiții ilegaliști care beneficiau de pensii, pentru că au scris pe ziduri <<Jos capitalismul>> sau au desenat secerea și ciocanul înainte de 1944. Ion Iliescu a participat la acea revoluție, revoltă populară. Ideea ca după 32 de ani, pe vremea când președinte al României era un om care, în 1989, era instructor de pionier, când Ion Iliescu vorbea la televizor, pe 22 decembrie. Eu am refuzat să iau un asemenea lucru. Ion Iliescu a participat la acele filme, cum poți să îl scoți din istorie? Aceasta nu este o meserie, cea de revoluționar, pentru că ai avut curaj trei zile să îi strigi lui Ceaușescu. Această răzbunare asupra lui Ion Iliescu este incredibilă”, a precizat scriitorul Mircea Dinescu, la Realitatea PLUS.

Amintim că Secretariatul de stat pentru revoluționari a decis să îi retragă titlul de luptător pentru victoria Revoluției din decembrie 1989.

Acesta va rămâne și fără alte dreptui cum ar fi: prioritate la închirierea şi cumpărarea de locuinţe din fondul de stat, atribuirea fără plată a locurilor de veci în cimitir, acces gratuit la tratament şi consultaţii în spitalele şi policlinicile Ministerului Sănătăţii şi Ministerului Apărării Naţionale, medicamente gratuite, acces gratuit la sanatorii şi baze de tratament aparţinând Ministerului Sănătăţii, etc.

Sursa: Realitatea de Bucuresti

Articolul precedentPensionarea lui Bogdan Licu, semnată de Klaus Iohannis
Articolul următorCulisele Statului Paralel | Veniturile parlamentarilor, șir de controverse. Aleșii români, mai bine plătiți ca englezii și suedezii