Miron Mitrea, invitatul permanent al emisiunii CULISELE PUTERII, la Realitatea PLUS, a comentat, duminică, situația politică a momentului. Acesta spune că în urma aducerii PSD la guvernare, Klaus Iohannis s-a asigurat că nu va fi suspendat din funcție.

Întrebat ce au obținut peneliștii după negocierile cu PSD, Miron Mitrea a declarat: „Care PNL? E greu de definit astăzi. E o formațiune care îl are președinte pe Florin Cîțu care stă la o cafenea în timp ce generalul Ciucă negociază guvernul. Iohannis a fost dispus să distrugă acest partid. A reușit să schimbe guvernul, să-l pună pe Orban. Ludovic a obținut un rezultat onorabil. I s-a dat să facă un guvern, aici a fost prima greșeală a lui Iohannis. Nu este legitimă dorința lui de a-și impune un guvern, mă refer la guvernul Orban. După aceea, l-a pus pe Florin Cîțu împreună cu USR, care au făcut țara vraiște, dar au arătat care este forța USR, foarte joasă. A vrut apoi să scape de Orban. L-a sprijinit cu toată forța pe Cîțu, mai mult sau mai puțin democratic, au câștigat. Dar ei sunt echipa câștigătoare care stă la cafea. Acum l-a dat la o parte și pe Cîțu, că e nefolositor, evident că e nefolositor. În felul ăsta își păzește flancul de aur. A scăpat, este președinte. Era pus în situația de a pierde postul de la Cotroceni și l-a păstrat”.

„Cîțu nu va sta cuminte. După ce se va face noul guvern, foarte mulți peneliști vor fi nu numai galbeni de supărare, dar și de furie. Eu sper să stea o vreme acest guvern. Nu aș paria că stau trei ani. Sau până la 1 iulie. Știu ce s-a întâmplat cu alianțele în România. Singura care a rezistat a fost CDR, dar a avut vreo trei guverne și apoi PNȚCD a intrat în istorie.

Suntem în situația în care Iohannis și-a păstrat poziția aducând PSD la guvernare.

Povestea asta cu mâine vom afla prim-ministrul… mâine va fi nominalizat oficial Nicolae Ciucă”, a declarat Miron Mitrea la Realitatea PLUS.

Articolul precedentPNL relansează economia cu miniștri de mâna a doua. Ministerele de forță, puse pe tavă PSD-ului lui Ciolacu
Articolul următorCULISELE PUTERII | Miron Mitrea: „Statul paralel a rămas. În spatele negocierilor este un alt război”