Călin Matei (55 de ani) a demisionat din PSD și s-a alăturat APP (Alianța pentru Patrie), fiind desemnat președinte interimar al filialei județene din Maramureș. Informația a fost confirmată, pentru 2mnews, de fostul deputat PSD, care în octombrie 2020 a demisionat din funcția de președinte al PSD Baia Mare și din toate celelalte funcții pe care le deținea în partid, informează 2mnews.ro.

Matei și-a motivat decizia, declarând pentru 2mnews: “Am plecat din PSD pentru că îl cunosc pe Dragnea de foarte mult timp și am văzut și știu ce fel de bărbat este. Mai mult decât atât, cu Ciolacu și alții ce conduc PSD-ul acum nicidecum nu mai puteam să sper în ceva bun pentru țara asta.”

Parcursul politico-administrativ al lui Matei

Călin Vasile Andrei Matei este pesedistul maramureșean care se confundă cu instituția care administrează județul, Consiliul Județean Maramureș, unde a activat timp de… 22 de ani. În perioada 1990-2012 a fost consilier județean, timp în care 6 ani a fost vicepreședinte al Consiliului Județean (în 1994-1995 și în mandatul 2008-2012) și 2 ani președinte al Consiliului Județean (1995-1996).

După cei 22 de ani petrecuți în administrația județeană, Matei a fost desemnat de PSD ca parlamentar de Maramureș, câștigând două mandate (2012-2016 și 2016-2020). Înaintea alegerilor parlamentare din 2020, pesediștii adunați de președintele filialei județene, Gabriel Valer Zetea, să-și aleagă candidații, au votat listele de candidați, Matei fiind desemnat pe locul 2 pe lista pentru Camera Deputaților (după Zetea), loc considerat la nivel intern eligibil.

Doar că la București lista s-a schimbat, Matei fiind retrogradat pe locul 3 (evident neeligibil, în contextul în care sub președinția lui Zetea PSD Maramureș a pierdut toate alegerile din județ). Matei a anunțat că se retrage de pe listă și că nu mai candidează, ceea ce a și făcut. Ulterior a demisionat din funcția de președinte PSD Baia Mare și toate funcțiile pe care le mai deținea în forurile partidului. Iar acum a plecat și din PSD, aliindu-se partidului lui Dragnea, APP, cu care cocheta mai demult.

Matei este și președintele echipei de rugby din Baia Mare (campioană națională) – din anul 2007 – și o lungă perioadă de timp a fost și vicepreședintele Federației Române de Rugby (2013-2020).

Sursa: Realitatea Din APP

Articolul precedentAmbasada SUA din România: Dezinformarea este una dintre cele mai vechi arme folosite de Rusia
Articolul următorCum a scăpat de dosar penal soțul jurnalistei Lorena Bogza, cu ajutorul directorului adjunct al CNA