Un sondaj recent Epsilon Poll realizat pentru alegerile din București arată că Gabriela Firea îl devansează pe actualul primar Nicușor Dan. Persoanele chestionate au fost rugate să își exprime opinia privind direcția în care s-a îndreptat Capitala în ultimii patru ani, iar rezultatele indică o nemulțumire majoră față de modul în care este gestionat orașul.

Un nou sondaj efectuat în București arată că Gabriela Firea este în fruntea preferințelor electorale, devansându-l pe actualul primar, Nicușor Dan. Conform rezultatelor obținute dintr-un eșantion de 5.430 de respondenți activi online, Firea a obținut 32% din preferințele acestora, în timp ce Dan se află foarte aproape, cu 31%. Cristian Popescu Piedone a înregistrat un procent de doar 11%, semnificativ mai mic decât principalii doi candidați.

Imagine

 

Aceste cifre sugerează o cursă strânsă pentru funcția de primar al Capitalei, cu Gabriela Firea și Nicușor Dan aproape la egalitate.

 

Imagine

 

Potrivit sondajului, 53% dintre respondenți consideră că Bucureștiul s-a îndreptat într-o direcție greșită, iar 15% au descris direcția ca fiind foarte greșită. Aceste percepții negative reflectă nemulțumirile cetățenilor cu privire la diverse aspecte ale administrației locale și infrastructurii orașului.

Sondajul a fost realizat pe populația adultă activă online din Municipiul București, cu vârsta de peste 18 ani, și s-a desfășurat în perioada 31 Mai – 2 Iunie 2024. Metodologia de culegere a datelor a inclus un chestionar online, țintit pe categorii socio-demografice conforme distribuției din populația adultă a orașului.

Mecanismele de ponderare și analiză a datelor s-au bazat pe programare Machine Learning, antrenată anterior pe seturi de date succesive din Municipiul București, cu o probabilitate verificată de 90%. Marja de eroare la nivelul întregului eșantion a fost de ±5%, la un nivel de încredere de 90%.

Imagine

 

Sursa: Newsinn

Articolul precedentMircea Dolha, exclus din PNCR Maramureș, după acuzații de BLAT!
Articolul următorScandal în cadrul ADU: Un lider al PMP cere oamenilor să NU voteze cu Radu Mihaiu