Acasă Politica Interna Nou raport îngrijorător: Peste 30% dintre copiii României sunt supuși riscului sărăciei

Nou raport îngrijorător: Peste 30% dintre copiii României sunt supuși riscului sărăciei

Un nou raport îngrijorător cu privire la cât de săraci sunt românii a fost publicat recent. Copiii din țara noastră, arfată datele oficiale, sunt cei mai supuşi riscului de sărăcie şi excluziunii sociale din Uniunea Europeană. Peste 30% sunt în această situație, arată cele mai recente date. 

Cea mai mare proporție a copiilor supuși riscului de sărăcie a fost înregistrată în România (30,1%) și Bulgaria (28,3%), Irlanda situându-se la polul opus cu aproximativ 15%.

Irlanda a înregistrat unul dintre cele mai mari regrese în privința riscului de sărăcie printre copii, în decursul ultimului deceniu. Țara s-a clasat și printre țările cu cele mai mari regrese în privința riscului de sărăcie la copii, alături de Austria și Germania.

Raportul „Europa după Covid: Inversare sau Reînnoire”, realizat de Social Justice Ireland, a constatat că o cincime din copiii din UE sunt supuși riscului de sărăcie, în vreme ce aproape 7 milioane suferă de privațiuni materiale grave.

 
 
Articolul precedentPatriarhia: Biserica nu militează pentru interzicerea “totalitară” a avortului, ci încurajează aducerea pe lume a fiinţei umane
Articolul următorUn batalion al Armatei Române deschide parada militară de la Paris, de Ziua Națională a Franței – VIDEO