Parlamentarii scandalagii ar putea fi scoși afară din timpul ședințelor de jandarmi. Sunt noile măsuri dezbătute în Casa Poporului după îmbrâncelile și jignirile de săptămâna trecută. Ultimul circ a avut loc chiar la ședința solemnă dedicată Zilei Naționale, atunci când Diana Șoșoacă s-a dezlănțuit. 

Ședințele de plen din Parlament ar putea fi păzite de jandarmi, iar cei care deranjează dezbaterile vor fi scoși afară forțat. Conducerea instituției vrea să înăsprească măsurile după ultimele incidente.

Camera Deputaților analizează introducerea unor sancțiuni mai aspre pentru parlamentarii care fac scandal în forul legislativ, inclusiv posibilitatea scoaterii acestora din sală cu jandarmii.

Conducerea Camerei Deputaților analizează posibilitatea modificării Regulamentului, astfel încât jandarmii să poată fi prezenți la ședințele de plen.

Ministrul Finanțelor tranșează dilema viitorilor pensionari: Nu vom amâna creşterea contribuţiei la Pilonul II de pensii

Totuși, scoaterea din sală a unui politician va fi o soluție extremă, aplicată doar în cazul în care acesta nu-și schimbă atitudinea în urma atenționărilor președintelui de ședință.

Atmosfera de stadion este în Parlamentul României încă de la începutul actualei legislaturi. George Simion, Diana Șoșoacă sau Dan Tanasă sunt printre principalii protagoniști ai scandalurilor. La începutul anului, conducerea Parlamentului a stabilit tăierea timpului de dezbatere dar și tăierea indemnizațiilor pentru scandalagii, însă măsura nu a avut succes. 

Pensionarii cer ca sâmbetele muncite în comunism să se adune separat la anii de vechime

Cel mai recent scandal din Parlament a fost stârnit luni de senatoarea Diana Șoșoacă, chiar la ședința solemnă dedicată Zilei Naționale. Politicianul a început să țipe în timpul discursului susținut de reprezentanții UDMR și i-a jignit pe mai mulți colegi parlamentari.

Timp de zeci de minute, Diana Șoșoacă a comentat live, pe Facebook, intervențiile colegilor săi care au vorbit de la pupitru, folosind formule batjocoritoare, iar uneori chiar jignitoare. Apogeul a fost atins în momentul în care a început să vorbească un reprezentant al UDMR. Șoșoacă a început să vocifereze. “Nu și-e rușine, trădătorule care ești! Rușine să vă fie, luați-i microfonul acestui trădător!” a strigat senatoarea.

Ulterior, Diana Șoșoacă a intrat într-o altercație cu un alt parlamentar, căruia i-a cerut să plece din fața ei pentru că-i ieșise cămașa din pantaloni. (vezi la minutele 45, 47 si 57).

Valoarea maximă a pensiei până la care medicamentele vor fi compensate 90% va crește de anul viitor

Articolul precedentDosarul vaccinurilor. Vlad Voiculescu va fi audiat astăzi la DNA
Articolul următorCe prevede legea care spune cum se construiește în România. Cooperarea autorități-investitori, baza unui oraș modern