Anamaria Prodan s-a decis și a intrat în politică. Lovitură finală pentru Reghecampf, impresara va lupta pentru drepturile femeilor din România. Impresara s-a înscris în APP și face pasul spre scena politică. 

Lumea politică este împietrită – Anamaria Prodan a ales APP și declară că va face istorie în România și în lumea politică așa cum a făcut și în fotbal. Curtată de multe formațiuni politice de-a lungul anilor, Ana a refuzat mereu politicos, însă azi a ales!

În urma conflictului cu Reghecampf care a lovit-o fără urmă de milă în fața tuturor și a 2-a zi a apărut mândru de el la brațul amantei Caciuc la botezul copilului făcut în afara căsătoriei, Anamaria s-a decis să pedepsească comportamentul bărbaților de acest gen. Femeia de afaceri urmează să fie prezentată oficial în cadrul partidului APP. Deja lumea politică murmură și își pune întrebări care o să fie prima măsură pe care Prodan o va lua cu privire la apărarea drepturilor femeilor din România.

Imagine

Anamaria Prodan a publicat și un mesaj amplu pe contul ei de Instagram prin care își anunță mutarea surprinzătoare de a intra în forță pe scena politică românească:

“Scrisoare către românce 

Dragi românce, dragi români,

Singura politică pe care am făcut-o până acum a fost aceea a unei soții devotate și a unei mame care și-a crescut copiii cu forță și putere, le-a oferit o viață senină, fără lipsuri, încercând să îi înconjoare cu dragoste, respect și încredere, principalele valori ale unei familii adevărate.

O vorbă din bătrâni spune, mai în glumă, mai în serios, că dacă vrei să îl faci pe Dumnezeu să râdă, îi spui planurile tale. Cu toate acestea, Dumnezeu a fost întotdeauna bun și blând cu mine și niciodată nu mi-a dat mai mult decât pot duce. 

Așa este și cu tot scandalul prin care trec, acum, împreună cu copiii mei. 

Numai acele femei care au trecut prin situații similare știu cât de tare doare să vezi cum ți se destramă lumea pe care ai construit-o cu sacrificii, cu renunțări, în care ai pus toată ființa ta. Fiecare femeie mândră, orgolioasă, care își cunoaște adevărata valoare, care se prețuiește și are încredere în forțele ei, hotărâtă să lupte până la capăt pentru dreptate și pentru drepturile ei, știe ce simți când ești trădată. 

Cum rămâi fără respirație și vrei să mături totul în calea ta, să urli, să spargi, să distrugi totul, să îți smulgi pielea de pe tine și carnea de pe oase, în speranța deșartă că durerea trădării se va diminua cât de cât. Să te ferească Dumnezeu de îndrăzneala timidului și bătaia femeii! 
 
Laur a fost, alături de copiii mei, centrul universului meu. L-am ridicat, l-am așezat pe cel mai de preț piedestal, l-am promovat, i-am oferit întreaga mea viață, forță, bani, tot. Iar recunoștința lui, respectul lui pentru că i-am închinat fiecare respirație a mea, îl știți: altă femeie, un copil cu ea, minciuni, lipsă de respect, lașitate. 

Deși am fost confruntată cu bărbați care nu au niciun minimum de respect pentru femei, care le considră niște obiecte, bunuri personale ce pot fi aruncate când se plictisesc de ele, cum este cazul fostului meu soț, viața mi-a scos în cale și bărbați români adevărați, familiști, cu respect pentru soție, pentru femeie, care ne susțin drepturile și ne promovează, fără să le fie teamă de noi și care ne văd ca partenere. Femeile care au în jurul lor astfel de bărbați maturi, familiști, respectuoși sunt femei fericite și norocoase.

Până acum, singura politică pe care am făcut-o a fost politica familiei mele, a soțului meu.

Până acum!

Știu, sunt incredibil de multe femei în situația mea. Eu am avut norocul unei mame care m-a crescut și m-a educat în spiritul autorespectului, al mândriei că sunt femeie, m-a învățat să îmi strig drepturile și să lupt pentru ele. 

Surorilor, toate suntem puternice! Toate merităm să fim respectate! Să beneficiem de șanse egale, de stimă, de libertate! Nu suntem bunul nimănui din lumea asta! 

Numai că, nu toate avem încredere în noi! Acum a venit timpul să îmi canalizez toată energia și forța către cauza noastră, a femeilor. Trebuie să ne trezim! Să ne respectăm! Să avem încredere în noi înșine! 

Am fost alături de Codrin Ștefănescu încă de la formarea Alianței Pentru Patrie, din respect pentru el, dar și pentru că simt românește și rezonez cu principiile creștine, tradiționaliste și patriotice ale A.P.P.

În mod sigur, principiile mi-au fost formate și de patriotismul mamei mele, Ionela Prodan, care prin fiecare vers cântat, prin fiecare vorbă spusă, prin fiecare gest făcut m-a învățat că, indiferent de cine ești tu, prin ce bucurii sau dureri treci, țara ta este singura ta familie, unde îți găsești refugiu și alinare.

Din păcate, această familie este în punctul în care riscă să ne fie distrusă, anihilată.

În această familie, femeile sunt aproape inexistente, într-o lume acerbă a bărbaților. Iar eu, din statutul de membru fondator al A.P.P. retras și tăcut, am decis că este timpul să ies la război pentru drepturile femeilor. 

Statisticile spun că în prima jumătate a anului 2022 au avut loc peste 40.000 de cazuri de violență domestică în care a intervenit poliția, dintre care peste 9.400 de situații cu risc iminent. Și acestea sunt doar cele raportate! Câte femei tac și înghit amenințările, suferințele, abuzurile verbale, psihice, fizice din rațiuni care țin de rușine, de teamă, de educația venită din familie? Femeile abuzate, de cele mai multe ori, rămân cu sechele pe viață, iar de la depresie la sinucidere nu este decât un singur mic pas.

Mai mult, a apărut violența cibernetică. Și se extinde cu fiecare minut, afectând una din două femei. Mediul online este o cale foarte ușoară și la îndemâna oricui pentru agresiune, hărțuirea sexuală în mediul virtual este extrem de greu de incriminat, iar legile sunt departe de a face față exprimării celor mai insidioase forme ale violenței domestice și ale violenței în general. Câte dintre noi, care avem prezență online, nu ne-am confruntat măcar o dată cu invadarea spațiului personal de către indivizi care ne-au violentat verbal, scriptic? Câte copile au fost atrase de dezaxați sexuali prin intermediul rețelelor sociale? 

Este trist și îngrijorător că sunt magistrați care continuă să minimizeze gravitatea faptelor de violență împotriva femeilor și a fetelor și să găsească scuze agresorilor, motivând agresiunea prin comportamentul victimelor, al femeilor și fetelor! 

Ce face statul român pentru protejarea româncelor? La îndemnul stăpânilor străini reduce rolul femeii în societate prin încercarea de anihilare a familiei tradiționale, în care mama e mamă și tatăl e tată, în care femeia este cea care naște și alăptează, prin tolerarea ideii de introducere a noțiunii de părinte 1 și părinte 2, prin tolerarea încercărilor de sabotare a credinței, a obiceiurilor strămoșești și a tradițiilor. 

Statul face mult, mult prea puțin pentru protecția femeilor! Chiar dacă au ordine de protecție emise împotriva lor, acestea sunt fix apă de ploaie, pentru că agresorii nu sunt monitorizați așa cum trebuie și continuă, în mai mult de 20% din cazuri, să comită acte de violență, care, din păcate, de multe ori, sfârșesc prin uciderea femeilor.

Tot statisticile spun că în România, la fiecare 30 de secunde, o româncă este bătută, iar mai mult de jumătate din români, aproape 60%, tolerează comportamentele violente din familie și chiar le consideră justificate. 

Nu avem nevoie de statistici care să ne spună că, de cele mai multe ori, agresorii sunt soții, tații, concubinii. Nu avem nevoie de statistici care să ne spună câte fete, câți copii sunt agresați sexual, violați! De cele mai multe ori victimele sunt lângă noi. Stau în casă cu noi, ne sunt rude, vecine, prietene, colege. Le vedem cum se sting în tăcere, de teama și rușinea de a vorbi. 

Dragile mele, am hotărât ca eu să nu mai tac! Am decis că este momentul, dacă statul român nu face nimic concret pentru protejarea româncelor, să intru în acest război cu agresorii copiilor, fetelor, femeilor, bătrânilor!

Adăposturile statului sunt aproape inexistente. Legile statului român de protejare a persoanelor abuzate sunt total ineficiente și trebuie modificate și introduse măsuri dure, fără nicio milă pentru agresor! Chiar o parte dintre judecători sunt de acord cu modificarea legilor care protejează persoanele abuzate. 

Mama mea, Ionela Prodan, una dintre cele mai înverșunate susținătoare ale românismului, m-a învățat să lupt pentru tot ce este drept și corect. 

Fiind membru fondator al Alianței Pentru Patrie și foarte bună prietenă cu Codrin, pe care mama mea l-a susținut în permanență, l-am rugat să îmi permită ca, împreună cu foarte multe femei de afaceri din anturajul meu, femei puternice, de succes, femei cu povești fantastice de viață, care au luptat pentru ele și au forță financiară, și o dau exemplu doar pe neînfricata judecătoare Mariana Vârgă, să mă lase să construiesc în A.P.P. o organizație dedicată apărării drepturilor femeilor din România.

Iar Codrin Ștefănescu, cel care a fost permanent lângă mine în toată tragedia creată de Laurențiu Reghecampf, a fost deosebit de primitor, mi-a pus la dispoziție incredibila echipă de magistrați renumiți, cu experiență, din A.P.P., infrastructura A.P.P. și am toată susținerea lui pentru a construi la nivel național această structură care apără drepturile româncelor, într-o lume încă a bărbaților. 

Dragile mele românce, 

V-am spus toate aceste gânduri ale mele pentru că eu sunt hotărâtă să lupt pentru noi până la capăt și vă chem, pe toate femeile României, să vă alăturați mișcării mele de susținere a drepturilor noastre. 

Eu mă bat pentru toate! Veniți alături de mine și împreună vom răsturna lumea nonvalorilor și vom crea o lume a dreptății și a echității!

Cu dragoste, respect și prețuire, a voastră, 

Anamaria Prodan,

Patrioată, luptătoare pentru drepturile femeilor din România”

Sursa: Realitatea Din APP

Articolul precedentȘeful Gazprom amenință că plafonarea prețului va duce la oprirea livrărilor
Articolul următorCodrin Ștefănescu: „Toți cei care au stat la spriț cu statul paralel ajung să fie vânați”