Liderii principalelor partide din coaliția de guvernare, PNL și PSD, s-au reunit la Guvern pentru a stabili definitiv datele alegerilor. În urma discuțiilor intense, PNL s-a impus în fața PSD și s-a stabilit ca primul tur al alegerilor prezidențiale să aibă loc pe 24 noiembrie, iar turul doi pe 8 decembrie. De asemenea, alegerile parlamentare vor avea loc pe 1 decembrie, o zi simbolică pentru România, fiind Ziua Națională.

Coaliția de guvernare a finalizat discuțiile pe marginea calendarului electoral pentru alegerile prezidențiale și parlamentare, stabilind datele pentru desfășurarea acestora. În urma negocierilor, ținând cont și de opiniile exprimate de celelalte formațiuni politice, s-a ajuns la un consens în ceea ce privește organizarea alegerilor prezidențiale, după cum urmează:

– primul tur în data de 24 noiembrie 
– al doilea tur în data de 8 decembrie. 

 
 

De asemenea, s-a ajuns la un numitor comun pentru organizarea alegerilor parlamentare în data de 1 decembrie.

În cadrul acestor negocieri PNL și-a impus punctul de vedere privind organizarea alegerilor la termen. Acesta reprezintă un mare pas strategic pentru PNL, având în vedere că sondajele îl indică pe liderul partidului, Nicolae Ciucă, ca sigur finalist în turul II al alegerilor prezidențiale.

 
 

Această poziție este una de favorit la câștigarea alegerilor prezidențiale, având în vedere că voturile de dreapta sunt mai numeroase decât cele de stânga, iar istoric vorbind, votanții de dreapta nu au susținut niciodată un reprezentant al stângii în turul doi.

Articolul precedentDeputatul Ciprian Ciubuc, urmărit penal pentru distrugere
Articolul următorEliot Sorel, în dialog cu Ana Maria Păcuraru-interviul care promite să schimbe cursul politicii internaționale: Biden are ocazia să facă un ultim gest de mare om politic, spunând că el se retrage – VIDEO