CNAIR este prima companie care în contextul actual decide să își mute operațiunile bancare de la o bancă austriacă din România la o bancă cu capital românesc.

În contextul veto-ului austriac pe Schengen şi boicotului cerut de unii politicieni, luni a apărut informaţia cum că există şi o primă companie mare de stat care îşi mută conturile de la BCR (bancă deţinută de austriecii de la Erste).

“CNAIR și-a închis conturile la BCR. Le-a mutat la CEC. Decizia a fost luată în urmă recentelor declarații ale cancelarului austriac Karl Nehammer din care reiese că Austria nu mai este o țară sigură în special din cauza imigrației ilegale.

În acest sens pentru CNAIR reprezintă un risc major că fluxurile financiare ale Companiei să fie gestionate de instituțîi care provin dintr-o țară incapabilă să iși asigure securitatea frontierelor și a propriilor cetățeni.”, conform informațiilor Realitatea PLUS.

Sursa: Realitatea Financiara

Articolul precedentVREM PETROM ÎNAPOI: “Mă alătur inițiativei pentru că ajunge cu umilința poporului român!” – Vocea ta contează!
Articolul următorMinisterul Afacerilor Externe a emis o atenționare de călătorie pentru Franța