PSD și PNL depun astăzi împreună semnăturile pentru alegerile europarlamentare, în timp ce liderii din cele două partide se contrazic pe alianța pentru Cotroceni. După ultimul scandal în care liberalii i-au acuzat pe social-democrați că le fură primarii, acum cei din PNL refuză să îi cedeze locul lui Marcel Ciolacu la prezidențiale. În plus, tensiuni sunt și pe candidații pentru primării. 

Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă au semnat, vineri dimineață, listele comune ale celor două partide pentru europarlamenatrele din 9 iunie. Ulterior, aceștia au plecat la Biroul Electoral Central pentru a depune aceste liste.

Lista e deschisă de social-democratul Mihai Tudose, urmată de Rareș Bogdan (PNL) și Gabriela Firea (PSD). E o listă care conține 42 de nume. Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan declara că Alianţa PSD-PNL poate lua la redistribuire 20 de mandate de europarlamentari.

LISTA PSD PENTRU PARLAMENTUL EUROPEAN

Mihai Tudose – prim-vicepreședinte PSD
Gabriela Firea – prim-vicepreședinte PSD
Claudiu Manda – președinte PSD Dolj
Vasile Dîncu – președintele Consiliului Național al PSD
Victor Negrescu – președinte PES
Maria Grapini – europarlamentar
Gheorghe Cârciu – secretar de stat
Dragoș Benea – președinte PSD Bacău
Titus Corlățean – senator
Dan Nica – europarlamentar

Sursa: Realitatea PLUS

LISTA PNL PENTRU PARLAMENTUL EUROPEAN 

Rareș Bogdan – prim-vicepreședinte PNL
Dan Motreanu – prim-vicepreședinte PNL
Adina Vălean – comisar european
Daniel Buda – europarlamentar
Siegfried Mureșan – europarlamentar
Mircea Hava – europarlamentar
Gheorghe Falcă – vicepreședinte PNL
Virgil Popescu – președinte PNL Mehedinți
Alexandru Muraru – președinte PNL Iași
Mara Mareș – președinte Tineretul Liberal

Sursa: Realitatea PLUS

Exista tensiuni si in ceea ce priveste alegerile prezidentiale. Am vazut semnale contradictorii din partea liderilor Coalitiei. Pe de o parte, liderii social-democrati au transmis ca, cel mai probabil, vom vedea o alianta PSD-PNL si la alegerile prezidentiale. Potrivit acestora, cel mai probabil un candidat comun. Spunea si Vasile Dancu ca se asteapta ca se asteapta ca aceasta sa fie concluzia negocierilor din Coalitie. Daca ne uitam insa in tabara liberala, Rares Bogdan a spus de mai multe ori ca Nicolae Ciuca trebuie sa candideze neaparat pentru functia de presedinte al tarii.

Stim ca si social-democratii fac presiuni ca Marcel Ciolacu sa fie candidatul pentru prezidentiale. Vom vedea, deci, negocieri foarte dure pe marginea acestui subiect.

Liderii din cele doua partide spuneau ca aceste negocieri vor fi purtate dupa alegerile locale si europarlamentare. Cu toate astea, ele se poarta chiar daca nu direct, ci indirect, liderii din cele doua partide transmitand fiecare ca vor sa ocupe acel loc de la Cotroceni.

Sursa: Newsinn

Articolul precedentCancelarul german Olaf Scholz vine sâmbătă în România. Masă rotundă cu reprezentanţi ai mediului de afaceri
Articolul următorIohannis, mesaj de Ziua NATO: România, pilon de securitate şi stabilitate în regiunea Mării Negre şi pe Flancul Estic