Coaliția a intrat în război, la doar câteva luni înainte de rotativa guvernamentală. Pe lângă taxe, pensii și legile Educației, bătălia cea mai mare se dă pe funcții. Între timp, social-democrații cer demisia miniștrilor PNL iar Marcel Ciolacu a anunțat cu fast o remaniere guvernamentală.

Bătălia se dă într-adevăr pe funcții și asta pentru că social-democrații și-ar dori să păstreze controlul anunmitor ministere. Spre exemplu, cel al Transporturilor. 

În schimb, liberalii spun din start că protocolul nu poate fi renegociat. Sunt însă și momente când aceștia par mai flexibili și par dispuși la renegocierea protocolului, dar abia în luna mai, atunci când ar trebui să aibă loc și rocada. 

Între timp, liderul social-democraților Marcel Ciolacu anunță cu fast o remaniere guvernamentală. Social-democrații și-ar dori să scape de 4 miniștri PNL, printre acre Cătălin Predoiu, căruia PSD i-a cerut demisia după declarații controversate privind achitarea soțului fostei șefe a DIICOT, dar și după întâlnirea care a urmat cu judecătoarea acre se ocupa de acest caz. 

De asemenea, social-democrații, își doresc și demisia Ligiei Deca, ministrul Educației, asta după ce aceasta a retras atribuțiile unui secretar de stat PSD-ist care a criticat legile educației. 

PSD mai vrea să scape și de Virgil Popescu, ministrul Energiei, după tragedia de la CE Oltenia, dar și de ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode. 

Toate aceste lucruri trebuie însă tranșate până în luna mai, atunci când ar trebui să aibă loc rotativa guvernamentală, iar social-democrații ar trebui să preia controlul executivului. 

Articolul precedentAutoritatea Electorală Permanentă (AEP) anunţă că 18.891.066 de cetăţeni cu drept de vot erau înscrişi în Registrul electoral
Articolul următor10 români blocați în Turcia, în zona unde a lovit cutremurul, cer repatrierea – În ce stare se află – Anunțul MAE