Românii sunt disperați după ce facturile la întreținere s-au triplat de la o lună la alta. Dacă în luna noiembrie, factura pentru un apartament cu două camere abia depășea 300 de lei, acum depășește chiar și 600 de lei. Oamenii nu știu cum să își mai achite datoriile, iar administratorii avertizează că numărul restanțierilor se va dubla în următoarea perioadă. 

În medie, în luna decembrie, factura la întreținere pentru un apartament cu 2 camere în care locuiesc 2 persoane ajunge la 500 de lei. Asta după ce în primăvara anului trecut municipalitatea a scumpit gigacaloria, care a ajuns să coste 330 de lei. Unele familii au primit însă facturi uriașe încă din luna noiembrie, asta cu toate că nu au avut parte de căldură toată luna.

„Din mărinimia domnului primar, 15 zile din luna noiembrie nu s-a furnizat căldură. Costurile au fost de 300 de lei numai pentru încălzire pe un apartament cu 2 camere și 370-400 cu 3 camere. Părerea mea este că aici a făcut un joc Termoenergetica, a umflat facturile în noiembrie ca lumea să nu fie șocată de dublarea facturii în decembrie”, a afirmat Eugen Berceanu, administrator de bloc.

 

Chiar și pentru apartamentele nelocuite facturile la întreținere au ajuns la aproape 300 de lei. Administratorii se așteaptă la un val de restanțe până în primăvară.

În luna martie, pensionarii care au venituri sub 2.000 de lei vor primi și prima tranșă din ajutorul pentru plata facturilor la energie, în valoare de 700 de lei. Pentru a folosi însă ajutorul pentru plata întreținerii, oamenii trebuie să obțină mai întâi un certificat de validare a datoriei din partea asociației de proprietari. 

Articolul precedentRealitatea PLUS face public contractul de privatizare a PETROM – cum s-au pus românii în genunchi în fața austriecilor. Ediție explozivă Culisele statului paralel, duminică, ora 21
Articolul următorINFLAȚIA bate record după record: românii sunt disperați – Făina, uleiul și pâinea, în topul scumpirilor