Extinderea bazei militare NATO din România, la Kogălniceanu, a înfuriat statul rus.  

Andrei Klimov, vicepreședintele Comitetului pentru Afaceri Externe al Consiliului Federației Ruse a amenințat familiile și copiii din țara noastră ca răspuns la această extindere. El a spus că ar reprezenta „o amenințare pentru București” și că ar putea fi printre primele ținte în cazul unui atac rusesc.

„Dacă românilor le place, este treaba lor, desigur, dar clubul sinucigașilor NATO târăște civili obișnuiți în astfel de aventuri care se pot termina foarte rău pentru familiile și copiii lor. Nu încerc să sperii pe nimeni, doar raționez logic. Nu va fi niciun beneficiu pentru România din acest lucru și vor fi mai multe amenințări, acesta este un fapt”, a spus el, potrivit publicației iz.ru.

Amenințările vin în contextul în care alianța militară a început să construiască în România cea mai mare bază militară de pe continent. NATO urmărește să-și consolideze astfel capacitățile de la Marea Neagră, pentru a contracara activitatea Rusiei în regiune.

Proiectul în valoare de 2,7 miliarde de dolari (2,5 miliarde de euro) vizează extinderea bazei aeriene Mihail Kogălniceanu, situată în apropiere de Constanta. Noua unitate va avea un perimetru de aproape 32 km și se va întinde pe aproximativ 2.800 de hectare.

După încheierea lucrărilor, baza din Constanța va fi mai mare decât cea de la Rammstein din Germania, iar aici vor fi găzduiți aproximativ 10.000 de membri ai personalului NATO și familiile acestora.

Sursa: Newsinn

Articolul precedentCum poți candida la alegerile locale și parlamentare din partea AUR? Vezi aici!
Articolul următorAna Maria Păcuraru dă tonul în politica internă și internațională, din fruntea Departamentului Externe. Emisiunea “Raport de Zi revine”, din 25 martie, la Realitatea PLUS