După anunțul privind demolarea fostei fabrici Aversa de la Obor, făcut în ediția de marți seara, a emisiunii “Culisele Statului Paralel” de la Realitatea PLUS, o nouă dezvăluire-bombă a fost făcută, miercuri seara, în cadrul aceleiași emisiuni. Este vorba despre fabrica-simbol Munplast, din Drumul Taberei, care va fi și ea pusă la pământ. În locul său, rechinii imobiliari vor construi o clădire cu 10 etaje. 

“Fabrica a fost cumpărată prin metodă Mebo, bucată cu bucatăAsta e ultima clădire. Producerea de mase plastice a fost mutată undeva pe autostradă. Asta e partea bună a situației: s-a păstrat producția”, a afirmat Anca Alexandrescu.
 
În replică, invitatul permanent al emisiunii, Dorin Iacob, a atras atenția asupra faptului că, până în prezent, niciun guvern “nu și-a suflecat mânecile” și  vină cu o startegie legată de fostele fabrici ale României.
 
 vină și să spună: Fabrică asta se va reloca. Nu a făcut asta nimeni, niciun concept, și ai prăbușit, de fapt, o industrie sub motivul  a venit Europa peste noi și nu ne-a mai lăsat  nu știu ce…”, a afirmat Dorin Iacob.
 
Jurnalist Ada Meseșan a adăugat, la rândul său că se gândea “la fericitul primar de la Sectorul 6 Ciprian Ciucu  îi poate oferi unui investitor spațiul respectiv”. Ea a dat ca exemplu mai multe construcții de pe Bulevardul Timișoara, “unde lucrările au înghețat”. “Te doare sufletul să vezi clădirile încremeniteînghețate. De ce nu îi chemă primarul să reia lucrul?”, s-a întrebat, retoric, jurnalista. 
 
“Toți primari sunt interesați de astfel de building-uri. Înainte eram sufocăți de blocuri, acum de aceste building-uri (…).
 
Spațiul acela pe care l-ai arătat (cel al fostei fabrici Munplast – n.r.) este o zonă de blocuri, practic. Acolo iar trântesc un building. Nu am nimic cu astfel de buildinguri, dar  se țină cont de anumite aspecte (atunci când le construiesc – n.r.)”, a mai spus Ada Meseșan.

Sursa: Realitatea de Bucuresti

Articolul precedentVine CRIZA. Poate fi mai rău ca în 2008. Avertismentul lui Roubini, omul care a prognozat precedenta criza
Articolul următorPlagiatul lui Ciucă, din nou în atenția media! Ada Meseșan, la Culisele Statului Paralel: Îl compromitem să facem loc USR. Acuzația e comandă politică