Președintele Klaus Iohannis a convocat o ședință de urgență a Consiliului Suprem de Apărare a Tării (CSAT) pentru, astăzi, la ora 11:00, ca urmare a escaladării situației din Ucraina. 

“Președintele României, Klaus Iohannis, a convocat ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării, care va avea loc joi, 24 februarie 2022, începând cu ora 11:00, la Palatul Cotroceni.

Pe ordinea de zi a ședinței este inclusă tematica privind implicațiile asupra securității euroatlantice în contextul agresiunii Federației Ruse împotriva Ucrainei.

La finalul ședinței CSAT, Președintele României, Klaus Iohannis, va susține o declarație de presă”, informează Administrația Prezidențială.

Ulterior, conform agendei publice disponibile pe site-ul Administrației Prezidențiale, șeful statului va participare la reuniunea extraordinară a Consiliului European pe tema ultimelor evoluții privind situația de securitate de la granițele Ucrainei. Evenimentul este programat la ora 21:00. 
 
Potrivit unui comunicat de presă remis în acestă dimineață, președintele Klaus Iohannis a condamnat “în cei mai fermi termeni agresiunea armată a Federației Ruse împotriva Ucrainei”.
 
“Această conduită, care urmează recunoașterii ilegale de către Federația Rusă a „independenței” autoproclamatelor republici separatiste din Donețk și Luhansk, părți componente ale Ucrainei, reprezintă o nouă încălcare flagrantă a principiilor de drept internațional, în mod special a suveranității și integrității teritoriale ale Ucrainei, a inviolabilității frontierelor acestui stat, respectiv a principiului nerecurgerii la folosirea forței în relațiile internaționale.

România, alături de întreaga comunitate internațională democratică, respinge hotărât un astfel de comportament iresponsabil care subminează fundamentul relațiilor internaționale și însăși ordinea actuală de drept internațional”, a afirmat Iohannis, potrivit comunicatului citat.

Articolul precedentȘefa Comisiei Europene: Suntem cu totul alături de Ucraina, Kremlinul e responsabil pentru ceea ce se întâmplă
Articolul următorKlaus Iohannis: ”Dragi romani, stiu ca sunteti ingrijorati, dar va asigur niciun roman nu trebuie sa se teama pentru siguranta sa si a familiei sale”