Decizie bombă în cazul fostului șef antimafia Daniel Horodniceanu. Vicepreședintele CSM urmează să fie trimis în judecată disciplinară, potrivit surselor Realitatea PLUS. În cazul în care va fi sancționat, indiferent de ce tip va fi aceasta, Horodniceanu riscă excluderea din magistratură.  

Vicepreședintele CSM Daniel Horodniceanu va fi trimis în judecată disciplinară, potrivit surselor Realitatea PLUS. Decizia vine la aproape două luni după ce procurorul i-a amenințat pe polițiștii care l-au oprit în trafic pentru încălcarea regulilor de circulație că va vorbi cu șeful lor.

Potrivit informațiilor Realitatea PLUS, în cazul fostului șef DIICOT decizia urmează să fie confirmată de conducerea Inspecției Judiciare. 

Finalitatea acțiunilor demarate de justiție în urma incidentului revoltător în care a fost implicat Daniel Horodniceanu nu pare a fi benefică pentru vicepreședintele CSM. La începutul lunii mai, o filmare de aproximativ 7 minune a fost difuzată în spațiul public, redând dialogul sfidător pe care l-a avut Horodniceanu cu polițiștii care l-au oprit în trafic pentru depășirea vitezei regulamentare.

Chiar daca va fi sanctionat cu un simplu avertisment, Daniel Horodniceanu risca excluderea din magistratura, relatează Realitatea PLUS.

Pe de altă parte, avocatul acestuia a invocat nerespectarea dreptului la apărare. Mai mult, potrivit Realitatea PLUS, avocatul lui Horodniceanu a anunțat că  un expert a analizat imaginile din seara incidentului iar viteza masinii conduse de acesta ar fi fost sub 60 km la ora.

Inspecția Judiciară a dispus, pe 14 iunie, începerea cercetării disciplinare în cazul Daniel Horodniceanu, după ce vicepreședintele CSM a întrebat poliţiştii care l-au oprit în trafic dacă ştiu cine este şi i-a ameninţat că îi va contacta pe superiorii lor de la Inspectoratul Judeţean de Poliţie, conform filmărilor prezentate în spațiul public.

”Inspecția Judiciară s-a sesizat din oficiu pentru a se stabili dacă există indiciile săvârșirii vreunei abateri disciplinare și va efectua verificări pentru a clarifica circumstanțele incidentului. Pentru consolidarea încrederii în sistemul judiciar, exclusiv în temeiul legii și în afara oricăror influențe, concluziile verificărilor vor fi prezentate opiniei publice imediat după analiza acestora la nivelul Consiliului, potrivit competențelor sale legale”, anunța CSM la începutul lunii mai.

Vicepreşedintele instituției, Daniel Horodniceanu, a fost oprit în trafic de poliţiştii dintr-o comună din judeţul Iaşi pentru că nu ar fi semnalizat că intenţionează să facă o depăşire.

Într-o înregistrare video apărută în spaţiul public, Horodniceanu a întrebat poliţiştii care l-au oprit în trafic dacă ştiu cine este şi i-a ameninţat că îi va contacta pe superiorii lor de la Inspectoratul Judeţean de Poliţie.

După apariţia filmării în spaţiul public, Daniel Horodniceanu a transmis că nu a încălcat nicio normă rutieră şi că întreaga situaţie ar fi fost pusă la punct de cei doi poliţişti care îl cunoşteau. Acesta a menţionat că a avut reacţia respectivă întrucât cei doi poliţişti s-ar fi prefăcut că nu ştiu cine este interlocutorul lor.

Episod halucinant cu fostul șef de la Crimă Organizată. Cum a vorbit Daniel Horodniceanu cu polițiștii care l-au oprit în trafic

 

Sursa: Realitatea din Justitie

Articolul precedentIndemnizație mai mică, timp de 6 luni, pentru parlamentarii VIOLENȚI – Se schimbă regulile în Parlament
Articolul următorParlamentarii, puși în funcție doar cu aviz psihiatric – Proiectul de lege care bagă spaima în aleși