Potrivit datelor oficiale, inflația a depașit 15% ceea ce înseamnă că ne așteaptă vremuri dificile. Preturile continuă să crescă, iar românii și așa prea săraci se gândesc cu groază la iarna despre care se spune că va fi cea mai grea pentru întreaga lume.

Rata inflației a explodat din nou. Potrivit datelor INS, inflația a depășit, din nou, pragul de 15 procente, mai exact 15,3%. Între timp, potrivit unei analize realizate pe baza datelor Consiliului Concurenței, în mai puțin de jumătate de an, românii au ajuns sa plătească pentru coșul de cumpărături mai mult cu aproape 10%. 

Analiștii spun că prețurile vor continua să crească.

“Polonia a luat cele mai bune masuri raportat la situatia economica care e similara cu cea din romania. A plafonat preturile pana in 2027 pentru zona sensibila a societatii, a redus taxele pe carburanti, pe energie, pe gaze. A mers pe zona de fiscalitate care este cea mai buna masura prin care sa reduci preturile.”, a explicat Adrian Negrescu, analist economic, la Realitatea PLUS.

CU CÂT S-AU SCUMPIT ALIMENTELE

cartofi – 54,34%
ulei – 49,68%
lactate – 20,64%
carne – 13,95%
legume – 27,71%
fructe – 8,62%

SURSA: INS

CU CÂT S-A SCUMPIT ENERGIA

energia electrică – 16,37%
gaze – 70,64%
energie termică: 22,98%
combustibili: 31,48%

SURSA: INS 

Sursa: Realitatea Financiara

Articolul precedentA murit Regina Elisabeta a II-a! Marea Britanie este în DOLIU
Articolul următorCodrin Ștefănescu: „Dezbaterile pe Legile justiției, o mascaradă totală. Suveranitatea României va fi pierdută!”