Alianța Pentru Patrie condamnă poziția Senatului României care a adoptat o Hotărâre prin care își exprimă acordul față de propunerea Uniunii  Europene de a emite o Directivă prin care cetățenii celor 26 de state membre UE vor putea candida la alegerile din România pentru orice fel de funcție politică, se spune într-un comunicat de presă.

”Hotărârea Senatului României care conferă cetățenilor UE dreptul de a candida în România pe orice fel de funcție publică reprezintă încă o tentativă a actualilor conducători de a submina suveranitatea statului, supremația Constituției și statul de drept în România.

Este evident că UE dorește să ”legifereze” în mod direct în România, devenită colonie, impunând așa zise valori europene, care înseamnă de fapt încălcarea dreptului la identitate a poporului roman, anihilarea și subminarea independenței naționale, încălcarea drepturilor fundamentale ale românilor, destrămarea suveranității statale.

Este cert faptul că liderii europeni își vor impune reprezentanți care vor servi grupurilor de interese externe, orientate către exploatarea resurselor românești, nu mandatul de reprezentare încredințat de electorat conform Constituției.

Mai mult, finanțarea puternică a campaniei electorale pentru cetățeni din restul UE, cu posibilități financiare net superioare românilor, va crea un dezechilibru semnificativ și o situație de inegalitate flagrantă față de cetățenii români care vor avea șanse minime comparativ cu cei de afară.

Alianța Pentru Patrie respinge hotărât acest proiect antiromânesc.”

 

 

 

Sursa: Realitatea Din APP

Articolul precedentStandul României, la Târgul de turism de la New York: mii de dolari pentru fotografii A4, lipite pe pânză. Reacția Ministerului Turismului
Articolul următorRaed Arafat este pozitiv Covid. „Am purtat masca tot timpul”