Este scandal monstru după modul în care a ales România să-și prezinte destinațiile de vacanță la Târgul Internațional de Turism din New York. După doi ani de pandemie și restricții de călătorie, țara noastră s-a prezentat peste ocean doar cu fotografii de mărimea unei foi A4, lipite de o pânză neagră. 

Câteva poze fixate pe o perdea neagră – așa arată într-o fotografie devenită virală în mediul online standul de “promovare” al României la Târgul Internațional de Turism din New York.

Șase reprezentanți ai României s-au fotografiat pe un fundal în care tronează mesajul “Explorează Grădina Carpatică”. Fotografia a fost postată pe pagina Consulatului General al României în New York, dar a fost ștearsă ulterior.

În mediul online, românii s-au revoltat de formula găsită pentru “promovarea” meleagurilor românești în Statele Unite.

O replică a avut și Ministerul Turismului, instituția care a alocat bani pentru promovarea țării. Participarea României la acest târg a costat aproape 8.000 de dolari. Oficialii români susțin că s-a folosit “amenajarea standard, specifică manifestării expoziționale din New York de 20 de ani”.

În timp ce România a rămas cu fotografiile prinse de o pânză neagră, alte țări au găsit metode diferite de a-și amenaja stand-urile expoziționale mult mai bine.

Articolul precedentBobby Păunescu dezvăluie motivul pentru care Nicolae Ciucă a devenit o țintă și este atacat: “Nu vi se pare ciudat?”
Articolul următorAPP condamnă ferm o poziție a Senatului: ”Alianța Pentru Patrie respinge hotărât acest proiect antiromânesc”