Ieri 4 iulie 2022, la ”Palatul Brâncovenesc” de la Mogoșoaia a avut loc dezbaterea cu tema “Justiția în numele Legii și în numele Dreptății”, organizată de ”Departamentul Juridic” al Alianței Pentru Patrie (A.P.P.), coordonat de Mariana Vârgă (avocat în cadrul Baroului București) și susținut de ”Organizația Oamenilor de Afaceri” din cadrul A.P.P.

La eveniment au participat numeroși reprezentanți ai profesiilor juridice, avocați, foști magistrați, executori judecătorești, consilieri juridici și parlamentari. Toți aceștia au fost de acord că adoptarea actelor normative trebuie să fie făcute în acord cu Constituția României și în scopul înfăptuirii ”Dreptății”. Reforma sistemului judiciar și de justiție este o prioritatea A.P.P., iar respectarea drepturilor și libertăților cetățenești se face și prin asigurarea unui act de justiție echitabil.

Discuțiile au ”explodat” când participanții au dezbătut problema abuzurilor din justiție, existența ”câmpului tactic”, influențele, șantajul și amenințările, „chestiuni care continuă să afecteze în mod profund justiția din România”, arată APP într-un comunicat.

„S-a discutat și despre presiunile care se exercită asupra magistraților din România, care sunt amenințați direct sau în mod discret, începând de la monitorizarea vieții lor personale și până la fabricarea de dosare la comandă.

S-a ajuns la concluzia că aceste practici trebuie stopate cât mai urgent, iar magistraților să li se ofere cadrul legal în funcționarea și înfăptuirea actului de justiție.

Juriștii A.P.P. prezenți la această dezbatere au anunțat că au deja în lucru mai multe legi care să rezolve cu prioritate cele expuse mai sus. Iar în viitorul apropiat, odată cu intrarea A.P.P. la guvernare le vor propune spre adoptare, în regim de urgență”, conchide comunicatul A. P. P., semnat de Codrin Ștefănescu, Secretar General A.P.P. și Mariana Vârgă – Vicepreședinte A.P.P.

Sursa: Realitatea Din APP

Articolul precedentSecretarul APP, Codrin Stefanescu: „Subvenţia de 50 bani la combustibil este un scuipat pe obrazul românilor”
Articolul următorDirector ANPC, despre zborurile anulate: Banii ar trebui să fie recuperați în 7 zile, dar nu se întâmplă așa