Reprezentanții Alianței Pentru Patrie (APP) trag un semnal de alarmă asupra speculei de pe piața energetică din România. Potrivit reprezentanților formațiunii, “astăzi, cu toate că au dispărut mii de unități, uriașe consumatoare de energie din economia românească, prețul  este de 10 ori mai mare”. Ei merg chiar mai departe și îi acuză pe guvernanți de faptul că sunt “solidari cu Europa, nu cu România și românii”.

“Domnilor guvernanți, Din păcate după Revoluția din Decembrie 1989 nimeni nu a mai investit în capacitățile de producție a energiei electrice. Avem același număr de reactoare nucleare la Cernavodă, aceleași hidrocentrale, nimic în plus. În schimb avem în minus câteva mii de fabrici, uzine, combinate, complexe zootehnice, etc., închise, tăiate, distruse.
Prețul energie la aceea vreme era super acceptabil chiar foarte mic.
Astăzi, cu toate că au dispărut mii de unități, uriașe consumatoare de energie din economia românească prețul este de 10 ori mai mare. Păi ce faceți fraților, avem surplus de energie la greu și voi faceți speculă cu noi? Tocmai cu românii v-ați găsit să faceți speculă?
Ați lăsat în paragină o groază de hidrocentrale construite de Ceaușescu în proporție de 90%, de ce?
Pentru că nu vă interesează România și românii, pentru că prețul energiei din țară ne face necompetitivi în Europa în orice domeniu de activitate. Pentru că sunteți solidari cu Europa nu cu România și românii. Pentru că dăm energia țării pe câțiva firfirei afară și ca exemplu importăm din Ungaria și Bulgaria 1000 de Mw la suprapreț din care jumătate îi dăm ajutor Republicii Moldova sub prețul pieței.
Mai aveți tupeul să cereți să vă mai votăm, sau nu vă interesează pentru că vă bazați pe tableta stăpânilor, că vă va vota ea, ca de obicei…
Sta-v-ar softu-n gât!”, este mesajul transmis de Valeriu Fasole, vicepreședintele Organizației Județene Galați a Alianței Pentru Patrie (APP) Galați, care deține, totodată, și funcția de președinte al Organizației Municipale APP Galați.

Sursa: Realitatea Din APP

Articolul precedentCriza alimentară lovește România. Țara noastră ar putea rămâne fără stocuri suficiente de ulei și făină în această iarnă
Articolul următorAmbulanțierii ies, marți, în stradă: miting de amploare în fața Guvernului