Cordin Ștefănescu – președintele APP somează Guvernul să spună când și cu cât majorează pensiile românilor, considerând că de peste doi ani pensionarii sunt mințiți constant, de către membrii Coaliției PNL – PSD.

„Alianța Pentru Patrie atenționează în mod public Guvernului Coaliției:

De peste doi ani, pensionarii sunt mințiți constant, de către voi membrii Coaliției PNL – USR – PSD. De peste doi ani amânați aplicarea legii privind majorarea pensiilor. De doi ani vă bateți joc de milioane de români, care au muncit în mod cinstit și care sunt lăsați astăzi să moară, pur și simplu, de foame.

În fiecare zi, anunțați tot felul de recalculări, modificări, indexări, pe care a doua zi le anulați, și veniți cu noi promisiuni și cu noi date limită.

În tot acest timp, facturile la utilități, la combustibili, prețurile la alimente, îmbrăcăminte și încălțăminte, taxele și impozitele, le-ați majorat prin Ordonanțe și Legi, asumate atât de către voi, cei din Guvern, cât și în unanimitate, de grupurile voastre parlamenatare.

În acest context, când politica oficială de stat, pe care o promovați fără menajamente, este aceea de a vă umilii proprii cetățeni, vă solicităm, ca în mod public și imediat, să răspundeți la următoarele întrebări:

  1. Când și cu cât majorați pensiile românilor?
  2. Ce indicatori stau la baza calcului realizat de Ministerul Muncii și Ministerul Finanțelor, pentru majorarea pensiilor?
  3. Cine, cu nume și prenume se ocupă de acest proiect, și și-l asumă în numele Guvernului?
  4. Recunoașteți public că inflația reală a depășit cifra de 21,5%, iar coeficientul de 14,9 anunțat în mod oficial din surse guvernamentale, este fals, mincinos și ascunde scumpirile în cascadă care vor urma în această iarnă?

Vă atenționăm, în mod foarte clar, că această tărăgănare continuă și această bătaie de joc, se transformă deja în genocid social. Pentru că un pensionar, cu 900 – 1000 de lei pensie, nu-și poate achita nici măcar facturile la utilități. Cu atât mai puțin hrana zilnică sau medicamentele. Situația reală este cunoscută la cel mai înalt nivel, și fiecare zi de întârziere provoacă deja drame sociale.

Așteptăm răspuns public din partea Guvernului la întrebările de mai sus și vă vom trimite o Notificare oficială către Palatul Victoria, chiar în cursul acestei zile.

Vă anunțăm totodată că suntem pregătiți, să acționăm în instanță Guvernul în ansamblu și în mod separat Ministerul Finanțelor și Ministerul Muncii”, a transmis Codrin Ștefănescu – președinte A.P.P.

Sursa: Realitatea Din APP

Articolul precedentRomânii, cei mai săraci din Uniunea Europeană. Costul vieții a crescut cu 15%
Articolul următorVenituri uriașe pentru pensionarii speciali care lucrează în ministere – Culisele Statului Paralel