Românii sunt cei mai săraci din Uniunea Europeană, arată cele mai recente date. Prețurile alimentelor majorate din ultima perioadă, dar și facturile care sunt din ce în ce mai mari îi fac pe oameni să scoată tot mai mulți bani din buzunare. Pensionarii trăiesc cu 1.000 de lei pe lună, iar românii trebuie să întrețină o familie cu puțin peste 2.500 de lei. 

Pensionar: Foarte greu, că lucrez cât lucrez și pensia…

Reporter: Cât aveți pensie?

 

Pensionar: 870 lei.

Reporter: Vă ajung banii de la o lună la alta?

 

Pensionar: Niciodată! O să fiu nevoit să vând casa…

Scumpirile uriașe de anul acesta par că nu se mai opresc. Costul vieții a crescut cu 15%, iar cu același procent va crește și numărul oamenilor care se luptă cu sărăcia.

În România, unul din cinci oameni trăiește la limita strictului necesar. Și asta pentru că trei sferturi din venituri se duc pe alimente și facturi.

Iar situația este departe de a se rezolva. Din contra, ne așteaptă o perioadă din ce în ce mai grea. Costul facturile va exploda iarna aceasta, iar prețul alimentelor va crește inainte de sărbatori, anunță producătorii. 

Articolul precedentMiron Mitrea, despre revenirea în politică a lui Gabriel Oprea: „Am lucrat cu el, e un politician de cuvânt”
Articolul următorCodrin Ștefănescu SOMEAZĂ Guvernul: „Când și cu cât majorați pensiile? De doi ani vă bateți joc de milioane de români”