Șeful Armatei Române, fostul comandant al Armatei Americane în Europa, generali-cheie și cercetători NATO se întâlnesc în Capitală să vorbească despre pericolul pentru România în cazul războiului din Ucraina. La activitate vor participa aproximativ 60 de specialiști cu expertiză recunoscută în domeniul securității din țară și din străinătate.

 

La întâlnirea de astăzi se va discuta despre securitatea națională, dar și despre strategia și pregătirea militară în contextul războiului din Ucraina, care a ajuns la ziua 265

Generaul american în retragere Ben Hodges va fi prezent la eveniment. Înaintea participării, acesta a postat un mesaj pe Twitter, în care a spus că odată cu eliberarea Hersonului, armata ucraineană va lovi cu rachete Himars inclusiv spre Crimeea, care este în raza sa de acțiune. 

 

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului Dmitri Peskov recunoaște aceste negocieri dintre SUA și Rusia, de la Ankara, și spune că sunt la inițiativa americanilor. 

Articolul precedentAnchetă DNA la sediul IGSU, pentru o achiziție de 5 milioane de euro. Reacția lui Raed Arafat
Articolul următorCriza alimentară lovește România. Țara noastră ar putea rămâne fără stocuri suficiente de ulei și făină în această iarnă