„Statul rus a devenit cea mai mare organizație teroristă din lume. Și acesta este un fapt. Și asta trebuie să aibă o consecință legală”, a declarat președintele ucrainean.

Atacul rușilor de astăzi asupra unui centru comercial din Kremenchug este unul dintre cele mai îndrăznețe acte teroriste din istoria Europei. Un oraș liniștit, un centru comercial obișnuit, în interior – femei, copii, civili de rând… Înainte de anunțarea alertei aeriene erau aproximativ o mie de oameni. Din fericire, din câte știm în acest moment, mulți oameni au reușit să iasă. Au reușit să iasă. Dar mai erau oameni înăuntru: muncitori, niște vizitatori…

Numai teroriștii, care nu ar trebui să aibă loc pe pământ, pot lovi cu rachete un astfel de obiectiv. Și acesta nu este o lovitură greșită, ci una calculată la milimetru. 

Deocamdată nu este posibil să se stabilească numărul victimelor. Un incendiu a izbucnit pe o suprafață de peste 10 mii de metri pătrați. Operațiunea de salvare continuă, dar trebuie să fim conștienți că pierderile pot fi semnificative. Până acum, 12 persoane au fost ucise și 24 au fost rănite. Câți oameni sub blocați sub tonele de molon, încă nu știm. 

Toți răniții vor primi toată asistența necesară – medicii de la Kiev au plecat deja la Kremenciuk. Ministrul Afacerilor Interne va fi în funcție și va coordona toate acțiunile necesare. 

Condoleanțe familiei și prietenilor celor uciși în acest teribil atac terorist.

Și îi rog pe fiecare – ori de câte ori auziți sirena alarmei aeriene, mergeți la adăpost. Neapărat. Nu ignora. Rusia nu se va opri la nimic.

În această dimineață, am făcut apel la Statele Unite să recunoască Rusia ca stat care sponsorizează terorismul. Rezoluția relevantă este aprobată de o comisie a Senatului SUA, iar o decizie legală poate fi luată de Departamentul de Stat. Și o astfel de decizie este în mod clar necesară și trebuie susținută de întreaga lume democratică. Le-am spus asta participanților la summitul G7, care a avut loc în Germania.

Până astăzi, Rusia a folosit aproape 2.800 de rachete de croazieră diferite împotriva Ucrainei. Numărul de bombe aeriene și grenade propulsate de rachete care lovesc orașele noastre pur și simplu nu poate fi numărat. Sute de mii dintre ei în timpul celor patru luni de război. Aceasta nu este nimic altceva decât teroare.

Articolul precedentFlorin Zamfirescu: “Poporul ăsta nu merită ce i se întâmplă, nu merită răul care i se întâmplă. E terfelit, chiar negat, limba e aproape distrusă”
Articolul următorSURSE: Ce DROGURI s-au găsit în mașia lui Răzvan Giucă. Tatăl oficialului din Guvern, legături cu politicieni