Primarul general, Nicușor Dan, se arată extrem de pesimist în ceea ce privește finanțarea de aproape un miliard de euro necesară pentru construirea spitalului metropolitan. Edilul-șef merge, mai degrabă, pe varianta extinderii actualelor unități spitalicești, mult mai ușor de finanțat.

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat că nu va începe lucrările la Spitalul Metropolitan până nu va avea certitudinea că există finanţare şi pentru terminarea construcţiei.

Într-o conferinţă de presă susţinută la sediul PMB, edilul general a declarat că Spitalul Metropolitan figurează pe lista proiectelor depuse pentru PNRR, dar a menţionat că este “destul de puţin optimist” în legătură cu acordarea finanţării pentru acest proiect.

“Eu mi-aş dori să avem un miliard de euro finanţare, ca să putem să îl facem, dar mi se pare extrem de puţin probabil să îl facem fie prin PNRR, fie prin alte surse. Există proiecte mai mici de extindere ale spitalelor noastre, care sunt depuse pe PNRR. Sunt mult mai optimist în privinţa lor”, a precizat Nicuşor Dan.

Sursa: Realitatea Din APP

Articolul precedentA fost publicat PNRR aprobat de UE pentru România! UNDE ajung de fapt cele 29 de miliarde de euro
Articolul următorEmilia Arcan va conduce APP Neamț