Liviu Dragnea a vorbit la Realitatea PLUS despre spitalele regionale pe care nu a reușit să le construiască deși a făcut această promisiune în campania electorală.

Liviu Dragnea a vorbit la Realitatea PLUS despre spitalele regionale:

“Este o mizerie să încerce să justifice gestionarea criminală a pandemiei de acești nemernici de faptul că nu s-au făcut spitale regionale. Nimeni nu i-a oprit să doteze spitalele existente. Ce au făcut cu 120 de miliarde pe care i-au împrumutat? Nu am văzut Curtea de Conturi într-un asemneea jaf național să fie atât de tăcută. Eu spuneam că nu vreau să le facem cu bani europeni pentru că condițiile puse de UE ne duceau la 800 de milioane de euro. Noi voiam să mergem pe parteneriat public-privat.

Au fost foarte multe dotări pentru spitalele județene.  Asta nu justifică faptul că au luat foc spitale și au murit oameni. Am fost și înainte la guvernare. Oamenii ăștia de acum au vreo vină pentru că au murit zeci de mii de români? Credeți că îi mai crede cineva când Ionannis și Citu vorbesc de mine? Când ai luat 120 de miliarde de euro… Acești oameni au murit în mare parte din vină ăstora care conduc acum?”, a explicat Liviu Dragnea.

Dragnea a fost întrebat în cadrul emisiunii Culisele Statului Paralel dacă își reproșează faptul că nu a construit spitalele regionale pe care le-a promis în campania electorală și care ar fi fost atât de necesare României în pandemie:

“A fost imposibil că cei din Ministerul Sănătății să accepte să nu facem cu Comisia Europeană. Și, din momentul acela, s-a închis. Ca să faci spitale pe banii noștri, MS trebuia să fie implicat. Funcționarii nu voiau să susțină asta pentru că ei susțineau că trebuie să facem Comisia Europeană. MS i se impunea firma cu care să se facă studiul de fezabilitate și proiectarea care ne costau 120 de milioane de euro. Dacă Sorina Pintea vrea să spună niște lucruri, eu vin cu completarea… S-au prăduit miliarde de euro din banii europeni pe consultanță”, a declarat Dragnea.

Sursa: Realitatea Din APP

Articolul precedentLiderul APP, Liviu Dragnea: Există o înțelegere să modifice Constituția ca să ajungă Klaus Iohannis premier
Articolul următorLiviu Dragnea către guvernanți: ”Hai, ieșiți public și vorbiți cu oamenii de rând, cu românii! Spuneți-le un lucru simplu: cum să facă să nu moară de foame, boală sau frig iarna asta”