Liviu Dragnea a vorbit, la Realitatea PLUS, în cadrul emisiunii Culisele Statului Paralel, despre cum se făceau liste cu oameni care erau vânați de Statul Paralel. Dragnea a povestit mai multe episoade și a dat chiar și numele celor care au fost hăituți.

“Știți care sunt oamenii care au fost puși pe listele care au fost făcute, pentru că au fost liste făcute de Coldea. Ei aveau țintele umane, de câteva categorii, în primul rând liderii politici care aveau sigur altă opinie decât a lor sau care erau considerați de ei că patrioți și mai greu de stăpânit și care puteau strânge o anumită masă critică într-o anumită zona. Lideri de opinie care puteau să devină periculoși dacă aveau o creștere. Unul de care îmi aduc aminte este Gigi Becali. Becali enerva pentru că devenise prea popular. Patronii cluburilor de fotbal pentru că vedeau că patronii puteau să devină lideri de opinie. Oameni din presă, oameni care au puncte de vedere bine articulate și care sunt curajoși, care pun întrebări. Patroni de presă.

Îmi aduc aminte și de Gică Popescu, un om pe care îl respect, el a fost condamnat și dus la închisoare că să nu câștige federația de fotbal. O spun asumat pentru că știu lucrul asta.

Marian Vanghelie face parte din categoria celor care spuneau lucruri din interior despre ei, e și motivul principal pentru care a fost luat. Marian Vanghelie nu a fost niciodată folosit de Maior sau de Coldea. Eu nu am niciun fel de dragoste pentru Traian Băsescu. Nu Traian Băsescu coordona statul paralel ci Coldea.

Coldea a fost tot timpul în război cu Traian Băsescu. L-am considerat și îl consider un personaj malefic, nu e prost deloc. Îl anunț că o să mai vorbesc despre el pentru că e de vorbit. Lui Traian Băsescu i s-a luat fratele, prietenă Elena Udrea, fiica.

Nu se căutau fapte ci ținte.

L-am întrebat o dată de ce procedează în felul asta, răspunsul lui m-a năucit, mi-a spus că noi nu suntem singuri pe pământ, aici trebuie să fie o țară predictibilă și care nu deranjează interesele marilor puteri cu care noi suntem aliați. Odată cu integrarea în UE trebuie să înțelegem că s-a renunțat la suveranitate și anumite domenii economice trebuie să fie cedate”, a declarat Liviu Dragnea, la Culisele Statului Paralel.

Articolul precedentLiviu Dragnea, despre ingerința statului paralel în viața publică: cine sunt ȚINTELE
Articolul următorLiviu Dragnea: „PSD este predat total la Iohannis de actuala conducere”