Codrin Ștefănescu, coordonator al Partidului ”Alianța pentru Patrie” lansează un atac dur la noua legislație propusă prin care se pot intercepta conversațiile de pe Whatapp, Telegram, Signal și alte rețele care permit convorbiri.

”Stat securist in toatā regula! Furnizorii de telecomunicații sunt obligați, începând de azi, sā permitā interceptarea conversațiilor pe whatapp, telegram, Signal, etc, de către “organele cu atribuții in domeniul securitatii naționale”! Legea a trecut ca prin unt in Camera Deputaților și a fost votatā cu mult entuziasm și fără nici o greațā! Pun și eu o întrebare: parlamentarii āstia de la PNL, PSD, USR, etc, vā mai reprezintā pe voi, cei ce i-ați votat? Sau vā ignorā?”

Guvernul Cîțu a adoptat cu 3 zile înainte de a fi demis în Parlament un proiect de lege în care a fost introdus ‘pe șest’ un articol care a lărgește nejustificat spectrul interceptării comunicațiilor electronice, inclusiv a accesului la datele de trafic, date de conținut și la „conținutul comunicațiilor criptate tranzitate” prin rețelele operatorilor de comunicații, a semnalat joi Bogdan Manolea, jurist specializat în legislația internetului și director executiv al Asociației pentru Tehnologie și Internet.

Sursa: Realitatea Din APP

Articolul precedentLiviu Dragnea face bucăți PSD-ul: Discuții cu importanți lideri social-democrați
Articolul următorCum și-au împărțit partidele din coaliție posturile de prefecți